Casa de Craciun

#amenajare living Craciun #amenajare living

Cum sa amenajezi livingul de Craciun ca un expert

Livingul este incaperea din casa in care vei petrece cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi, de Craciun. Poti incerca anul acesta ceva diferit de clasicele culori, de stilul traditional si de ornamentele obisnuite pe care le-ai folosit pana acum. Inspira-te din cateva sfaturi pe care le ofera expertii si pregateste-ti casa de sarbatoare, in stilul in care ti se potriveste cel mai bine.

Bazeaza-te pe confort

Poti reinvia atmosfera din timpul Craciunului petrecut in copilarie, in casa bunicilor, punand cateva elemente rustice in living, ornamente in forma de fulgi de nea si o masuta de cafea speciala care sa fie o veritabila piesa de rezistenta in incapere.

Inspiratie de la mijlocul secolului trecut

Poti sa iti decorezi camera de zi pornind de la o paleta de culori care nu este atat de traditionala, cum ar fi auriul si aramiul si continua sa adaugi cateva elemente de decor, cum ar fi un brad ceramic in miniatura sau o coronita.

Decoratiuni clasice

Cand iti doresti un living decorat in stil clasic, va trebui sa adaugi in decor doar cateva elemente specifice Craciunului, cum ar fi sosetele traditionale cu elemente de Craciun sau pernele cu Mos Craciun.

Culori puternice

Poti pastra aerul festiv in casa, chiar daca renunti la ornamentele traditionale si te orientezi catre combinatii atipice de culori. De exemplu, poti folosi negru si verde electric, un brad alb si un lampadar decorat.

Inspiratie marina

Ce-ai spune daca anul acesta renunti la traditionalul verde si il inlocuiesti cu albastru. Toate elementele de decor din living pot imprumuta din nuanta oceanului: pernele, copacii, ramele fotografiilor sau ghirlandele de lumini. Mai mult, albastrul arata grozav in combinatie cu rosul.

Alb si calduros

In acest an, livingul tau poate fi imbracat in totalitate in alb, de la sosetele traditionale, la lumanari si chiar la decoratiunile de brad, totul poate adauga si mai multa caldura in decorul locuintei tale.

Atmosfera de basm

Camera de zi din locuinta ta se poate transforma intr-un peisaj de basm, anul acesta. Pentru a da forma unui asemenea decor foloseste cat mai multe elemente albe si argintii, care se vor incadra perfect pe langa mobila de lemn si paturile pufoase si calduroase de pe canapea.

Accente burgundy

Inlocuieste traditionala culoare rosie specifica Craciunului cu o nuanta mai inchisa. Accentele burgundy vor da un aspect elegant decorului.

Alb si negru

Negrul si alb sunt si vor ramane culori la moda, iar de Craciun acestea se pot regasi pe perne, sosete, pe hartia pentru impachetat cadouri si pe alte ornamente pe care intentionezi sa le integrezi in decorul casei tale.

Eleganta simpla

Coronitele de pe ferestre si colectia de lumanari de pe masuta de cafea sunt accente subtile, dar cu siguranta vor da incaperii un aer specific sarbatorii de Craciun.

Ornamente colorate si stralucitoare

Uneori nu ai nevoie de multe elemente pentru a transforma radical o incapere. Atunci cand ai o camera de zi cu un decor impunator, tot ce mai ai nevoie sunt cateva ornamente viu colorate si stralucitoare care sa faca diferenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea