Casa de Craciun

# parfum cuisoare # parfum portocala # parfum casa #parfum craciun #cuisoare #parfum #portocala

Ce sa faci pentru ca locuinta ta sa miroasa a Craciun toata luna

Cand vine vorba despre Craciun, unul dintre cele mai bune lucruri in legatura cu acesta sunt miresmele minunate pe care le aduce. Desigur, aceste mirosuri nu apar singure, ele trebuie invitate in casa! Iata cateva solutii pentru a face ca locuinta ta sa miroasa a Craciun intreaga luna.

Creeaza-ti propriul amestec de miresme

Alege cateva dintre ingredientele preferate si nu le uita pe cele asociate Craciunului, cum ar fi portocalele, scortisoara, cuisoarele sau pinul. Adauga toate ingredientele intr-un vas, completeaza cu apa astfel incat sa le acoperi si fierbe-le la foc mic. Dupa ce au dat in clocot, redu focul si continua sa le fierbi, adaugand continuu apa.

Foloseste lumanarile si uleiurile esentiale

Fa-ti propriul pulverizator cu miros mentolat. Pune 200 ml de apa distilata intr-un pulverizator, adauga 20 de picaturi de ulei esential de menta, pune capacul si agita foarte bine. Acum il poti pulveriza prin toata casa, el putand fi utilizat chiar si pe materiale si tesaturi. La fel de bine poti folosi uleiul de scortisoara (trei picaturi), uleiul de pic (trei picaturi) sau uleiul de portocale (patru picaturi) amestecate cu sase linguri de apa si una de vodca.

O alta modalitate simpla de a aduce mirosul sarbatorilor in casa ta este sa arzi lumanari care amintesc de Craciun, cum ar fi cele cu miros de mar, scortisoara sau pin. La fel de bine, insa, iti poti face propria lumanare parfumata: pune orice ulei care arde (poate fi chiar ulei vegetal) intr-un borcan, un fitil si aromele preferate.

Creeaza-ti propriul aromatizor

Ai nevoie de o sticla mica, apa si uleiurile esentiale preferate cu aroma de Craciun - scortisoara, cuisoare, portocale, pin, etc. Adauga doua linguri de vodca si cateva betisoare de bambus care vor difuza parfumul in aer.

Creeaza startere de foc cu aromele dorite

Starterele de foc sunt ceel care te ajuta sa faci focul mai repede, iar ele se pot parfuma. Pune in cupcake-uri articole parfumate (bete de scortisoara, conuri de pin, rozmarin, frunze de dafin, cuisoare), si un fitil (sau o sfoara de bumbac) si toarna ceara de albine topita. Dupa racire se poate folosi pentru a aprinde focul in semineu.

Vin fiert cu arome de sarbatoare

Vinul fiert este o bautura minunata pentru iarna. Pune patru cani de suc de mere, o sticla de vin rosu, 1/4 cana de miere, coaja si sucul unei portocale si condimente (scortisoara, cuisoare, anason, etc). Se aduce totul al fierbere, se opreste focul si se serveste dupa zece minute. Acest amestec este o bautura minunata pentru oaspeti si creeaza si un miros incantator in intreaga casa.

Creeaza o ghirlanda parfumata

Ghirlandele sunt minunate si, daca le faci cum trebuie, pot adauga un parfum festiv casei tale. Incepe prin a taia felii de mere si portocale, apoi fa un amestec gros din scortisoara, cuisoare si suc de mere cu care sa stropesti feliile de fructe. Coace fructele la foc mic pana se usuca, sau foloseste un deshidrator. Mai ramane doar sa le insiri pe o sfoara si sa construiesti ghirlanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare