Casa de Craciun

#brad artificial #alegere brad #brad natural #avantaje #dezavantaje

Ce este mai bine sa alegi? Un brad natural sau unul artificial?

Brad natural sau brad artificial, care este cea mai buna optiune pentru Craciun? Aceasta este una dintre cel mai des intalnite dileme in preajma Sarbatorilor de iarna. In timp ce cauti raspunsul cel mai potrivit, iata o serie de argumente pro si contra ambelor variante.

 

Bradul este simbolul principal al Craciunului, de aceea nu lipseste din aproape nicio casa in aceasta perioada. Iti place mai mult sa ai in casa un brad natural care raspandeste in jur parfumul sau verde si proaspat sau de Sarbatori nu te preocupi prea mult de acest detaliu, poate si pentru ca nu stai foarte mult acasa. Indiferent in ce categorie te incadrezi cea mai buna varianta pe care sa o alegi este in stransa legatura cu felul in care brazii naturali si cei artificiali afecteaza mediul inconjurator.

Bradul natural

Sunt multe persoane care spun ca se feresc sa aleaga un brad natural, desi le-ar placea, din cauza ca nu vor sa distruga padurile. In realitate, taierea acestor brazi nu este chiar atat de daunatoare pe cat ai putea crede. Fabricarea unui brad artificial presupune de opt ori energia consumata pentru a creste un brad natural. Asadar, renunta la ideea de a merge undeva intr-o padure, unde sa iti tai singur bradul de Craciun, si cumpara-l direct de la un magazin din apropiere. Atunci cand vine momentul sa il arunci, fie il transformi in compost, fie il dai firmelor specializate care trec si colecteaza brazii uscati.

Atunci cand alegi un brad natural, verifica bine inainte, sa nu aiba ramuri rupte sau indoite si evita sa cumperi un brad care a stat impachetat foarte mult timp. Uita-te, de asemenea, sa nu fie plin de tot felul de insecte sau de murdarie. Nu uita sa masori inaltimea camerei si a usilor din casa si in functie de acestea sa alegi bradul potrivit.

Bradul artificial

Bradul artificial poate parea o alegere mai prietenoasa pentru salvarea mediului inconjurator, dar cu o conditie esentiala: odata ce il cumperi trebuie sa il folosesti cel putin doi ani, ideal ar fi chiar noua.

Pentru ca este recomandat sa pastrezi bradul artificial mai multi ani, nu face economie cand il achizitionezi. Brazii artficiali de calitate au un aspect care se apropie foarte bine de cel natural. Daca poti sa vezi in interior, printre ramurile bradului, sa stii ca acesta nu este cea mai buna optiune. Alege un brad artificial cu trunchi solid si ramuri groase care nu se vor indoi din cauza ornamentelor.

Indiferent daca alegi un brad natural sau un brand artificial pentru Craciun, nu are de ce sa iti para rau. Impactul asupra mediului, indiferent de optiune, este mult mai mic comparativ cu alte activitati pe care le desfasuram in fiecare zi, cum ar fi mersul cu masina. Din moment ce brazii naturali pentru Craciun sunt crescuti special pentru a fi taiati cu aceasta ocazie, nu exista motive de ingrijorare din cauza defrisarii. Totul se desfasoara in mod controlat. De asemenea, cu cat pastrezi mai mult un brad artificial pe care l-ai cumparat pentru Craciun cu atat impactul asupra mediului va fi mai mic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea