Casa de Craciun

#cadouri sarbatori #batoane ciocolata #cadouri comestibile # zahar de lavanda

Cadouri sarbatori: 5 daruri comestibile pentru Craciun

Printre cele mai apreciate cadouri de sarbatori se numara darurile comestibile, surprize de Craciun dulci si aromate, care incanta atat spiritul, cat si papilele gustative. Potrivite pentru cei mari si cei mici, cadourile de sarbatori comestibile sunt intotdeauna o optiune accesibila si mai putin costisitoare pentru sarbatorile de iarna.

Nu stii ce sa duci in dar de Craciun unei rude apropiate sau prietenilor tai de suflet? Ai mai jos cateva cadouri comestibile inspirate, cu care sa ii surprinzi pe cei dragi de sarbatori!


1. Batoanele de ciocolata personalizate

O prima varianta de cadou comestibil pentru Craciun sunt batonele de ciocolata in ambalaj personalizat, care sa flateze destinatarul cu un mesaj dedicat special lui. Tot ce trebuie sa faci este sa infasori batoanele dulci in celofan si sa le impachetezi in hartie imprimata cu numele persoanei rasfatate de Craciun, impreuna cu o urare de sarbatoare.


2. Smochine invelite in ciocolata

Iata un cadou de Craciun irezistibil, pe care il poti prepara in propria bucatarie. Ai nevoie de ciocolata topita (orice sortiment preferi) si de smochine medii, cu aspect placut. Poti presara alune, fistic sau nuca de cocos deasupra. Lasa-le la racit pe hartie de pergament pana se intareste ciocolata si apoi ambaleaza-le intr-o cutie festiva.


3. Fursecuri de casa

Un alt cadou delicios si binevenit de Craciun sunt fursecurile de casa. Ai nevoie de faina, putina sare, praf de copt, zahar granulat, unt nesarat, doua oua si 2 linguri de suc de lamaie. Prepara un aluat din aceste ingrediente simple, pune-l in forme potrivite sarbatorilor de iarna (stelute, fulgi de nea, om de zapada, braduti etc.) si coace prajiturele 8-10 minute, pana cand marginile devin usor maronii.


4. Zahar de lavanda

Cu siguranta un produs mai putin cunoscut, zaharul de lavanda este delicios odata adaugat in fructe de padure, bauturi calde sau deserturi. Cumpara cateva borcane aratoase, ataseaza-le etichete inscriptionate cu o dedicatie si umple-le cu acest sortiment sofisticat de zahar: vei face o impresie excelenta!


5. Extract de vanilie homemade

Cumpara cateva sticlute cu forma deosebita si prepara acasa extract de vanilie natural, folosind batoane de vanilie si alcool (vodca sau bourbon). Tot ce trebuie sa faci este sa umpli recipientele cu cate 3-4 batoane de vanilie si cu alcoolul, apoi sa le lasi intr-un loc intunecat si uscat timp de 2-3 saptamani. Vor fi gata pana la Craciun!



Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului