Casa de Craciun

#globuri brad #ornamente craciun #decoratiuni craciun

6 ornamente de Craciun in culori spectaculoase. Afla cum poti da un farmec aparte decoratiunilor

Ornamentele cumparate din magazin sunt frumoase, dar nu au totusi acea nota personala care sa le individualizeze, asa cum se intampla in cazul decoratiunilor pe care ti le faci acasa. Cu putina rabdare si indemanare poti realiza ornamente colorate si foarte interesante.

Iata cateva decoratiuni cu care vei putea impodobi nu doar bradul de Craciun, ci toata casa:

Glob din nasturi aurii

 

In comert vei gasi globuri din polistiren care parca abia astepta sa fie ornate in fel si chip. O modalitate simpla si foarte interesanta este sa lipesti pe ele nasturi. Garantat ca daca ai sa tragi cu ochiul prin cutiile mamei cu nasturi vei gasi o multime de piese recuperate de pe la pulovere sau bluze vechi. Poti alege fie nasturi foarte colorati, fie doar pe cei aurii. Cu ajutorul unui pistol de lipit e suficient sa ii prinzi pe suprafata globului si ai obtinut o decoratiune unica.

Globuri cu pudra colorata

 

Cu globurile transparente poti sa faci o multime de lucruri interesante. Spre exemplu, le poti umple cu pudra colorata, speciala pentru decoratiuni. O gasesti in magazinele de bricolaj. Iti poti crea astfel globuri de toate culorile.

Globuri cu bombonele

 

Aceleasi globuri din sticla sau din plastic translucid de poti umple cu... bombonele. Celebrele C.I.P. pe care le iubeam in copilarie se mai gasesc si acum in comert. Sunt bombonele mici si foarte colorate care vor transforma globul intr-un ornament perfect pentru perioada Sarbatorilor de iarna.

Globuri cu glitter

 

Tot globurilor transparente sau chiar si celor colorate le poti da rapid o nota glam. Ai nevoie de solutie adeziva incolora si de glitter. Poti trasa contururi diferite pe glob cu o pensula inmuiata in lipic si apoi sa pulverizezi peste sclipici de diferite culori.

Stea dintr-o rigla pentru tamplarie

 

Aceasta stea uriasa a fost realizata dintr-o veche rigla de tamplarie. Nu trebuie decat sa arunci un ochi prin lada de scule a bunicului si vei gasi cel putin una. Asigura-te mai intai ca nu o mai foloseste, apoi da-i tu o alta intrebuintare. Vopseste-o, fixeaz-o apoi in forma unei stele cu cinci colturi si infasoara pe ea o ghirlanda luminoasa.

Tablou de iarna

 

O rama veche de tablou poate deveni suportul perfect pentru fotografii de iarna din vacantele trecute. Fixeaza pe spatele ei cuie de care prinde sfoara subtire sau dantela. Apoi, cu carlige mici, pe care le gasesti in librarii, prinde fotografiile. Vei obtine un tablou complex, care va insuma amintiri vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului