Casa de Craciun

#amenajare casa #sosete craciun #amplasare sosete craciun

5 locuri din casa unde poti agata sosetele de Craciun

Sosetele de Craciun au o istorie foarte veche si captivanta, iar in ultimii ani au inceput sa devina din ce in ce mai populare si la noi. Fie ca le folosesti pe post de decoratiuni pentru sarbatori, fie ca le folosesti pentru a ascunde darurile pentru cei dragi, ele nu trebuie sa-ti lipseasca din casa in aceasta perioada a anului.

In general, sosetele supradimensionate se agata de semineu, deoarece povestea spune ca, intr-o iarna, trei surori care proveneau dintr-o familie foarte saraca si-au pus sosetele la uscat langa gura sobei, iar noaptea, un om marinimos, in persoana Sfantului Nicolae, a intrat in casa si le-a pus galbeni in sosete. De atunci, se pastreaza traditia agatarii lor de soba sau semineu. Daca nu ai o astfel de sursa de caldura, trebuie sa stii ca sunt si alte locuri in care poti aseza sosetele de Craciun.

1. Agata-le pe cuier

Cuierul din hol poate fi locul potrivit pentru agatarea sosetelor de Craciun, mai ales daca darurile pe care le-ai pregatit pentru apropiati nu sunt foarte mari sau grele. Nu te limita doar la sosetele rosii de Craciun. In magazine poti gasi si sosete albe, cu diferite modele in ton cu sarbatorile.

2. Agata-le de o piesa de mobilier

Piesele de mobilier pot fi si ele un loc numai bun pentru a agata sosetele de Craciun, insa trebuie sa te asiguri ca exista un "carlig" de sustinere. In cazul in care mobilierul nu are un colt suficient de puternic incat sa tina sosetele pline cu cadouri, poti oricand sa improvizezi un sistem de prindere.

3. Prinde-le de ghirlande

Ghirlandele din crengute de brad, beteala sau hartie pot fi un suport excelent pentru sosetele de Craciun, insa trebuie sa ai grija sa nu agati prea multe sosete, intrucat pot fi prea grele daca le umpli.

4. Lipeste-le pe geam

Daca nu ai un semineu de care sa agati sosetele de Craciun, cu siguranta ai un geam pe care le poti lipi. Sosetele lipite pe sticla ferestrelor devin o decoratiune inedita, mai ales ca, de obicei, in locul lor se lipesc diferite stickere specifice sarbatorilor.

5. Agata-le de balustrada scarii

Daca ai o casa cu etaj, poti profita de balustrada pentru a prinde din loc in loc cate o soseta de Craciun. Personalizeaza sosetele cu numele celor care vor primi cadouri, astfel incat Mosul sa nu incurce darurile.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea