Casa de Craciun

#pasionati de istorie #pasionati de arta #cadouri craciun #cadouri

5 idei de cadouri de Craciun care sa-i surprinda pe iubitorii de istorie si arta din viata ta

Incepe goana dupa cumparaturile de Craciun si pe lista “Mosului” te-ai blocat la acea persoana pentru care istoria si arta sunt mai presus decat o pasiune? Cu ce ai mai putea sa surprinzi un adevarat iubitor de istorie si arta?

 

Fie ca e vorba de un sef cu biroul plin de mici artefacte si reproduceri, un membru al familiei care si-a decorat toata casa in stil vintage, sau de un prieten special care colectioneaza obiecte de arta, ti-am pregatit cateva idei unice, care ii vor impresiona pana si pe cei mai impatimiti de frumos din viata ta.

Pentru a le gasi, ne-am inspirat de pe My-Man.ro si de la Elena Miu, cea care a creat magazinul si este de peste 10 ani Gift Concierge, adica un “sfatuitor” expert in alegerea cadourilor. Iata cele 5 idei de cadouri perfecte:

1. Un set de caligrafie: cadoul ce poate pune bazele unui nou hobby

Set de scris cu pana si calimara, de la MyMan

Astazi scrisul la calculator primeaza, iar caligrafia pare ca va capata in curand statusul de arta pierduta. Un pasionat de istorie va recunoaste intotdeauna importanta scrisului frumos de mana.

ii poti oferi acest set de scris rafinat atat unui pasionat de caligrafie, cat si unui amator care vrea sa descopere un nou hobby. Aspectul autentic setului il va transpune in vremuri de mult apuse si il va face sa se simta ca si cum imparte penelul cu scriitorul lui preferat.

2. Fa-i cadou un glob pamantesc vintage, care il va duce in lumea cartografilor celebri

Glob terestru cu busola, de la MyMan

Globurile pamantesti cu aspect vintage nu doar ca sunt niste obiecte decorative rafinate, dar au si o puternica incarcatura istorica. Alege drept cadou un glob pamantesc cu busola incorporata, a carui harta este o reproducere fidela dupa cea a celebrului geograf flamand, Mercator.

Un astfel de cadou va obtine reactia mult asteptata din partea pasionatului de istorie din viata ta si va oferi personalitate oricarei incaperi in care este asezat.

3. Statueta: un cadou reprezentativ, cu un mesaj ce depaseste barierele timpului

Statueta MyMan din bronz

O statueta este un cadou versatil, care poate fi pe placul oricarei persoane, atata timp cat persoana in cauza rezoneaza cu ceea ce statueta reprezinta. Daca nu cunosti principiile si filosofiile ale destinatarului, risti ca darul sa zaca uitat intr-un dulap.

Opteaza pentru o piesa de decor aparte, cum ar fi o reprezentare artistica a teoriei Darwiniste, care framanta omenirea de secole. Astfel conexiunea cu trecutul este prezenta, iar iubitorul de istorie va fi incantat de cadou.

4. Ofera-i un tur pe meleaguri stravechi cu o harta vintage

Harta veche a Tansilvaniei, de la MyMan

O harta veche reprezinta un moment din istorie capturat pe hartie. Trecerea timpului isi lasa amprenta pe orice, chiar si pe locuri, asa ca la un anumit interval de timp hartile trebuie desenate din nou. Hartile vechi sunt atat de speciale pentru ca spun povesti din trecut, ceea ce inseamna ca sunt un cadou ideal pentru un iubitor de istorie.

Alege sa-i daruiesti un astfel de cadou, cu semnificatie geografica, istorica, dar si artistica, ce poate fi folosit cu succes pe post de decoratiune. O harta ce reprezinta meleaguri autohtone va fi cu atat mai speciala.

5. Daruieste-i un obiect de decor cu tematica nautica si iz istoric

Decoratiune nautica MyMan

Un alt tip de decoratiuni care pot constitui un cadou potrivit pentru pasionatul de istorie sunt machetele realizate dupa ambarcatiuni celebre din istorie.

Orienteaza-te catre o replica realizata din materiale calitative, care va arata excelent pe orice birou sau biblioteca. Mai mult decat atat, cel ce o primeste se va distra analizand acuratetea istorica a modelului.

Pentru si mai multe idei de cadouri pentru iubitorul de istorie din viata ta, viziteaza intreaga colectie My-Man.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare