Casa de Craciun

# casa fresh craciun #craciun #decoratiuni craciun

5 decoratiuni unice pentru o casa fresh de Craciun

Pentru a decora casa de Craciun nu este nevoie de investitii costisitoare, ci doar de cateva lucruri pe care le poti gasi in orice gorpodarie sau prin parc si un pic de imaginatie si rabdare. Confectioneaza-ti singur decoratiile de Craciun, pentru a fi unice, a avea o casa festiva in sezonul de iarna si a petrece timp de calitate impreuna cu cei dragi pe care ii poti coopta in acest proces creativ si amuzant.

Ghirlanda de citrice

Nu cred sa existe o ghirlanda mai potrivita pentru bradul de Craciun, decat cea realizata din citrice! Extrem de decorativa si potrivita sezonului, ea nu poate lipsi din casa ta, fiind un ornament unic si parfumat. Este usor de realizat si ai nevoie doar de cateva porocale si un fir de sfoara sau de nailon. S-ar putea sa ai chiar acum in camara tot ce ai nevoie pentru aceasta ghirlanda care ca va face diferenta intre un Craciun obisnuit si unul extraordinar. Taie portocalele in felii groase de un cm si usuca-le in cuptor pe hartie de copt, pe ambele parti, timp de 3 ore. Mai ramane doar sa le insiri pe firul de nailon sau pe sfoara, la o distanta regulata, legand fiecare felie cu o mica bucla pentru a o fixa si a nu aluneca. Acum o poti folosi pentru a decora bradul, corniza sau fereastra de la bucatarie.

Perna festiva

Pentru a crea aceasta piese superba de sarbatoare, ai nevoie de o simpla perna rosie si o panglica alba satinata. O crenguta mica de brad sau o pereche de clopotei o pot transforma intr-o piesa festiva interesanta, decorativa si confortabila. O poti folosi pentru a inviora atmosfera din living sau pe cea din dormitor.

Felinare din borcanase

Iata o idee cat e poate de inspirata si de usor de realizat! Ai nevoie doar de cateva borcanase cu capac pe care le poti decora dupa dorinta lipind cateva decupaje cu imagini festive (sau vopsindu-le cu un sablon), sfoara si cateva crengute prospete de brad. Tot ce ai de facut este sa legi crengutele pe capac folosind sfoara, pe care o vei lasa suficient de lunga pentru a o putea utiliza ca sa atarni felinarele in brad.

Ornament casuta din turta dulce

Spre deosebire de casuta traditionala din turta dulce, aceasta creatie realizata din pasla va dura ani de zile. Pe langa pasla, vei mai avea nevoie de cativa nasturi colorati si orice alte elemente decorative potrivite. Construieste o casuta pe care sa o poti folosi ca ornament in bradul de Craciun, sau fa un sat intreg pe care sa il afisezi deasupra semineului.

Elfi din conuri de brad

Pentru acesti draguti elfi pe care ii poti folosi ca decoratii pe la ferestre, mese sau pom, ai nevoie de conuri de brad, pasla colorata (din care vei decupa suportul sau picioarele, fesul si caciulitele) si mingii de ping pong care vor fi capul elfului. Elfii tai vor fi si mai spectaculosi daca vei pulveriza zapada artificiala pe conuri, sau le vei vopsi in auriu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare