Casa de Craciun

# decoratiuni unice craciun # amenajare casa craciun #craciun #decoratiuni craciun

4 ornamente de Craciun unice, pe care sa le faci chiar tu!

Atmosfera Craciunului pare sa fie la tot pasul, si cand te gandesti la Nasterea Domnului, automat iti vin in minte imagini cu  brazi decorati, ghirlande, lumanari si alte ornamente. Trebuie sa recunosti ca in aceasta perioada, nu de putine ori te apuca nostalgia si iti revin in minte amintiri din clasa intai cu ornamentele din hartie creponata pe care obisnuiai sa le confectionezi la orele de lucru manual. Am descoperit pentru tine 4 ornamente de Craciun unice, pe care sa le faci cu usurinta. Te vei bucura astfel de clipe memorabile, relaxante si vei patrunde mai adanc in atmosfera sarbatorilor.

Braduti cu parfum de scortisoara!

Chiar daca pare ireal, trebuie sa stii ca astfel de ornamente miros chiar mai bine decat arata! Poti realiza asemenea creatii cu materiale prietenoase, pe care cu siguranta le ai la indemana prin bucatarie in special in aceasta perioada. Ai nevoie de unul sau doua batoane de scortisoara, cateva ramurele de rozmarin, 8-9 pioneze care te ajuta sa prinzi ramurelele de betele de scortisoara un snur lung si un cerc confectionat din lemn maleabil sau un alt material reciclabil. Poti atarna aceasta decoratiune in locuri cheie, vei imprima un aer cald cu mireasma inconfundabila de iarna!

Globuri din sticla decorate cu materiale inedite

Globul din sticla poate fi decoratiune de sezon sau un ornament permanent. Il poti monta in pomul ce infrumuseteaza terasa sau in trandafirul din gradina, insa la fel de natural il poti introduce in decorul din bucatarie. Ai nevoie de un glob de sticla simplu si lucruri pe care le ai la indemana prin casa: boabe de grau, boabe de orez, pene decorative, braduti din hartie, nasturi marunti, funde din panglica, fibre din lana s.a. Detasezi cu grija capacul care sustine sistemul de prindere si introduci elementele care ti-au atras atentia. La final reatasezi sistemul de prindere. Penele ofera un aer exotic, nasturi accente rustice, fibrele din lana o nota eleganta. Poti crea globuri impresionante cu ajutorul unor materiale banale. 

 Steaua din bete de chibrit

Cu un sablon din lemn in forma de stea, mult adeziv de foarte buna calitate si o cutie de chibrituri poti crea un ornament extrem de intrigant. Il poti utiliza sa decorezi bradul de Craciun sau il poti introduce in decorul din bucatarie. Trebuie totusi sa te inarmezi cu rabdare, sarcina este una migaloasa, insa rezultatul este unul deosebit. Te vei bucura din plin de fiecare minut petrecut pentru a realiza acest accesoriu. 

Ornamente in forma de sanie!

Inghetata este un deserta extrem de apreciat in orice anotimp. Recunoaste ca te bucuri de o inghetate pe bat cu orice ocazie, in orice anotimp. Totusi stii ca poti crea decoratiuni inedite din betele ramase? Poti confectiona o sanie ornament in doar cateva minute, ai nevoie de 7 bete de inghetata, o ramura mica de brad, unu-doi clopotei mult lipici si ceva rabdare! Poti picta betele in culorile Craciunului, rosu, alb, maro si astfel  le dai un aspect cat mai natural!

Acestea sunt doar cateva idei de ornamente ce pot fi realizate cu lucruri reciclate sau din materiale prietenoase pe care le ai la indemana. Te poti bucura de frumusetea lor in perioada sarbatorilor, si de ce nu le poti pastra pentru anul viitor!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare