Constructia casei

#specialisti #constructie casa

Vrei sa-ti construiesti o casa? Iata care sunt specialistii de care vei avea nevoie

Constructia unei case reprezinta un vis pentru multi dintre noi, insa in realitate nu este o misiune chiar asa de complicata cum pare la prima vedere. Secretul este sa stii ce ai de facut si care sunt specialistii de care ai nevoie, astfel incat proiectul tau sa se concretizeze cat mai repede.

 

Chiar daca angajarea unor experti presupune costuri mai ridicate decat construirea in regie proprie, consultarea cu specialistii iti aduce numeroase avantaje: santierul se va termina mai repede, constructia va fi mai sigura si finisajele de calitate. In plus, in acest fel scade foarte mult riscul unor greseli care vor trebui remediate ulterior, prin costuri foarte mari si deranj.

Iata care sunt expertii de care ai nevoie pentru construirea unei case.

Arhitectul

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa angajezi un arhitect sau o firma de arhitectura, care sa realizeze proiectul casei pe care ti-o doresti. Tu ii vei spune specialistului cum ai vrea sa arate locuinta, iar el va transpune totul in proiect, cu modificarile si recomandarile necesare. Exista si firme de arhitectura care ofera, contra cost, serviciul de obtinere a tuturor actelor necesare pentru autorizatia de constructie. In acest fel, scapi de alergatura si stres si poti incepe mai repede santierul.

Dirigintele de santier

Un alt specialist foarte important cu care trebuie sa lucrezi este dirigintele de santier. Acesta are misiunea de a supraveghea lucrul pe santier, de a coordona echipa de muncitori si ingineri, astfel incat lucrarea sa decurga asa cum trebuie de la inceput pana la receptie. El se va asigura ca proiectul este respectat in totalitate si ca nu apar erori, probleme sau alte incidente care pot întarzia termenul de finalizare. De asemenea, dirigintele de santier va intocmi cartea tehnica a constructiei, cu toate detaliile necesare, inclusiv materialele care au fost folosite.

Designerul de interior

Dupa finalizarea constructiei si receptia casei, tot ce mai trebuie sa faci este sa te ocupi de amenajarile interioare. Poti face asta singur sau poti sa apelezi la un specialist, adica la un designer de interior. El stie mult mai bine cum poate fi valorificat spatiul din fiecare incapere, cum ar trebui sa fie dispusa mobila si cum poti obtine o locuinta amenajata modern. Tot cu ajutorul designerului de interior poti intra in legatura cu o firma care poate face pentru tine mobila pe comanda, astfel incat rezultatul sa fie impecabil.

Peisagistul

O locuinta nu va fi niciodata cu adevarat frumoasa fara o curte atent amenajata. Specialistul care te poate ajuta în acest domeniu este peisagistul. El iti va recomanda cum sa construiesti aleile pietonale, terasele, gratarul sau foisorul din curte, ce flori, arbusti si copaci sa plantezi si unde trebuie sa fie amplasati. Nu ezita sa apelezi la o firma cu experienta in domeniul amenajarilor exterioare.

Astfel, daca vei angaja specialisti de incredere, cu experienta, te vei bucura la final de o locuinta cu adevarat deosebita si bine realizata, care iti va deveni camin timp de zeci de ani. O sa vezi ca investitia merita din plin!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/architect-building-joy-planning-1080589/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului