Constructia casei

#materiale bca #blocuri bca #Celco #bca

Vreau sa imi construiesc o casa din BCA. Cat ma costa

Achizitia unei locuinte este o decizie importanta. O varianta tot mai comuna este cumpararea unui apartament, insa calculele arata ca o alternative este data de construirea unei case. Asta mai ales daca ai deja un teren disponibil.

In momentul in care decizi sa iti construiesti o casa evident ca vei fi pus in situatia sa alegi intre caramida, BCA sau lemn. Avantajul este ca orice ai alege, materialele de constructii sunt acum mai ieftine fata de acum cativa ani. Mai exact, chiar la jumatate fata de 2006-2008, arata expertii imobiliari.

Pe principiul “omul gospodar isi face vara sanie si iarna car” conteaza foarte mult si perioada din an cand faci achizitia materialelor de constructie. In sezonul rece, intrucat cererea este mai mica, si pretul este mai scazut.

Cu materialele cumparate in lunile reci, costul de constructie al unei case din BCA se ridica la 300-350 de euro pe metru patrat, cu tot cu mortar si manopera. Tine insa cont ca suma reprezinta doar 20% din costul total al constructiei, intrucat se stie ca cele mai scumpe sunt, de fapt, finisajele, mai ales daca apelezi la material de calitate inalta.

Un alt avantaj al unei case construita din materiale BCA este timpul de executie extrem de rapid. Practic, in doar opt saptamani si cu o echipa de patru sau cinci muncitori o casa din blocuri BCA poate fi gata. Rapiditatea cu care se executa constructia reduce costurile pe care le presupune manopera.

Economii cu BCA Celco

BCA Celco este cel mai usor material de zidarie produs in Romania, fapt deosebit de important cand vine vorba despre economii pe mai multe planuri. Astfel, cheltuiesti mai putin pe transport, intrucat ai posibilitatea sa incarci mai multi paleti pe un transport, limitand numarul de drumuri intre depozit si santierul unde iti ridici casa.

Cheltuiesti mai putini bani si in manipulare si punere in opera, prin reducerea fortei de munca necesara pe santier. In plus, prelucrarea usoara a materialelor din beton celular autoclavizat nu necesita scule si dispozitive foarte scumpe.

In plus, elementele BCA Celco au o structura tip fagure de miere, compusa din milioane de microcelule cu aer si care au rol de izolator termic, astfel ca vei economisi si in acest sens intrucat nu vei avea nevoie de o termoizolatie suplimentara, daca folosesti o grosime de BCA de minim 35 cm.

Celco Megaterm Plus, spre exemplu, izoleaza termic si fonic mai bine decat majoritatea materialelor de pe piata, este ignifug si rezistent din punct de vedere seismic.

Blocurile BCA Celco sunt rezistente in fata schimbarilor climatice, astfel ca reprezinta un material longeviv care trece cu succes testul timpului. In plus, in ciuda rezistentei crescute, reprezinta materiale de constructie accesibile oricarui buzunar.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului