Constructia casei

#centrala locuinta #centrale #locuinta

Vitodens – centralele eficiente oricarui tip de locuinta

Centralele termice in condensatie de la Viessmann sunt o solutie apeciata de multi ani, fie ca e vorba despre garsoniere, apartamente mici sau case unifamiliale. Pentru ca producatorul german este prezent la noi in tara cu o gama larga de echipamente care le face viata mai confortabila proprietarilor.

Iintre solutiile producatorilor de centrale termice de la Viessmann avem cazanele in condensatie pe combustibil gazos (gama Vitodens), care ofera cea mai buna utilizare a energiei cu un consum economic. Acestea au capacitatea de a transforma pana la 98% din energia combustibilului in energie utila, ceea ce incadreaza centralele Vitodens in clasa „A” de eficienta energetica. Un sistem de incalzire in condensatie pe gaz functioneaza economic si reuseste sa protejeze si mediul inconjurator.

Vitodens 050 – perfecta pentru spatiile mici si inguste

Cu o inaltime de numai 707 mm, Vitodens 050-W este unul dintre cele mai joase aparate murale din clasa lui. Dimensiunile compacte il recomanda pentru inlocuirea aparatelor vechi in apartamentele de mici dimensiuni.

Schimbatorul de caldura Inox-Radial din otel inoxidabil transform eficient energia utilizata in caldura. Randamentul sau tehnic normat atinge 107 procente raportat la puterea calorifica inferioara), deoarece arzatorul cilindric din otel inoxidabil are un consum redus de gaz. Asadar, emisiile de CO2 sunt reduse si, astfel, contribuiti la protejarea mediului inconjurator.

Vitodens 100-W – am plasat chiar si intr-o nisa

Prin implementarea unor subansamble moderne, s-a obtinut o centrala murala in condensatie, de mici dimensiuni, ce poate fi montata cu usurinta chiar si in nise. Multumita acestui aspect, Vitodens 100-W devine o solutie ideala pentru modernizarea instalatiilor de incalzire.

Vitodens 100-W este usor de utilizat prin intermediul tastelor touchscreen de reglaj a temperaturii de incalzire si de preparare a apei calde menajare. Pe ecranul digital cu touchscreen iluminat sunt reglate temperaturile si parametrii de stare ai instalatiei. Mai mult, automatizarea electronica a Vitodens 100-W este pregatita pentru reglarea de la distanta a temperaturii de ambianta, cu ajutorul aplicatiei de telefon, ViCare.

Datorita unitatii hidraulice AquaBloc - prevazuta cu sistemul multi-conector – toate componentele relevante pot fi accesate si inlocuite cu usurinta prin partea frontala a cazanului.

Vitodens 111-W –confort inalt de apa calda menajera

Remarcabil este confortul in prepararea apei calde menajere. Centrala termica in condensatie Vitodens 111-W dispune de un boiler integrat din otel inoxidabil, cu capacitatea de 46 de litri. Centrala termica asigura o productivitate in prepararea apei calde menajere echivalenta cu un boiler de circa 150 litri.

Comparativ cu un boiler conventional de apa calda menajera, acest boiler cu o capacitate semnificativ mai redusa de stocare a apei, furnizeaza acelasi debit de apa calda. Apa calda este disponibila imediat si la temperatura reglata constant, fara fluctuatii.

Vitodens 111-W este automatizat in totalitate. Deservirea instalatiei se realizeaza simplu si comod prin intermediul tastelor touchscreen de reglaj al temperaturii de incalzire si de preparare a apei calde menajare prezente pe afisajul digital. Prin conectare a unui senzor de temperatura exterioara, instalatia trece automat in regim de functionare corelat cu acesta.

Totodata, centrala este foarte usor de intretinut. Toate componentele relevante pot fi accesate si inlocuite cu usurinta prin partea frontala a cazanului.

Vitodens 200 – eficient pe termen lung

Vitodens 200-W consuma semnificativ mai putina energie deoarece el utilizeaza suplimentar caldura gazelor evacuate, tehnica ce asigura transformarea energiei in caldura intr-o proportie de pana la 98%. Mai mult, se remarca si printr-un ventilator cu turatie variabila care asigura o functionare silentioasa a sistemului de incalzire.

Un alt avantaj este sistemulul integrat de control al arderii Lambda Pro Control Plus. Acesta adapteaza automat parametrii de ardere in functie de calitatea gazului disponibil, asigurand astfel constant o inalta eficienta energetica cu costuri minime de intretinere.

Vitodens 200 este un cazan mural in condensatie flexibil si eficient cu schimbator de caldura Inox-Radial, arzator radiant MatriX cilindric, ecran tactil color si posibilitate de telegestiune, printr-o aplicatie mobile (ViCare). Dispune si de un sistem de monitorizare in timp real al cosumului de gaz si energie electrica prin Energie-Cockpit.

Vitodens 222-W –central murala cu boiler de acumulare

Vitodens 222-W este un cazan mural in condensatie ideal atat pentru case individuale, cat si pentru cladiri cu mai multe locuinte. El poate fi instalat fara probleme intr-o nisa sau un dulap din baie sau din bucatarie.

In plus, la fel ca toate produsele Vitodens, si Vitodens 222-W este echipat cu schimbatorul de caldura Inox-Radial si arzatorul cilindric radiant MatriX, ambele confectionate din otel inoxidabil de inalta calitate. Acestea confera o inalta siguranta in functionare si o fiabilitate deosebita.

Aceasta consuma semnificativ mai putina energie deoarece ele utilizeaza suplimentar caldura gazelor evacuate, tehnica ce asigura transformarea energiei in caldura intr-o proportie de pana la 98%.

Mai mult, Vitodens 222-W are un mediu accesibil si usor de utilizare datorita sistemului de automatizare Vitotronic 200 cu touchscreen color, monitorizare a consumurilor in Energie-Cockpit, reglajului automat al arderii care reduce costurile, reglajului comod prin intermediul unei aplicatii mobile (aplicatiaViCare) si este deosebit de prietenos la intretinere: utilizatorii care au optat pentru o astfel de centrala termica beneficiaza de costuri mai reduse de intretinere deoarece toate componentele aparatului pot fi accesate din partea frontala. Operatorul de service va fi informat in timp real prin intermediul aplicatiei mobile Vitoguide, despre orice avarie a centralei Vitodens 222-W.

Vitodens 222–F – cazan de pardoseala, cu boiler integrat

Ca si celelalte aparate compacte, cazanul in condensatie Vitodens 222–F necesita putin spatiu pentru amplasare: latimea si adancimea corespund masurilor standard ale mobilei de bucatarie. Apa calda va sta la dispozitie imediat si constant la temperatura reglata, fara fluctuatii datorita boilerului de a.c.m. intergat cu capacitate de acumulare de 100 sau 130 litri. Senzorii asigura o temperatura de iesire constanta. Daca este necesar, arzatorul MatriX porneste si asigura temperatura dorita a apei. Acest principiu prezinta un avantaj suplimentar in special in cazul dusurilor prelungite.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea