Constructia casei

#pompe caldura #pompe de caldura #pompe

Utilizarea pompelor de caldura

Daca vorbim de economisirea costurilor pentru incalzire, dar si de producerea ecologica a caldurii, atunci cea mai buna si la indemana solutie pare sa fie pompa de caldura. Pompele de caldura sunt cele mai eficiente surse de energii alternative pentru echipamentele de racire si incalzire a cladirilor.

 

Pompa de caldura este o instalatie care transfera caldura dintr-un mediu cu temperatura mai joasa in altul cu temperatura mai inalta. Miscarea este facuta in sens invers decat cel pe care-l are caldura in miscarea sa naturala. Pompele de caldura folosesc energia regenerabila din sol, apa si aer cu potential inepuizabil si gratuit, pe care o transfera in casa prin intermediul instalatiei termice.

Tehnica de producere a energiei termice din energia disponibila in mediul inconjurator este cunoscuta de foarte multa vreme, dar aplicarea acesteia in domeniul termic s-a dezvoltat doar in ultimii ani. O pompa de caldura asigura astfel independenta fata de combustibilii fosili si contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 si la protectia climei.

In plus, prezinta si avantajul ca poate fi folosita pe tot parcursul anului: vara pentru climatizare, iarna pentru incalzire si desigur pentru prepararea apei calde de care este nevoie tot timpul anului.

Ideala pentru casele unifamiliale, Viessmann Vitocal 200-G este o pompa de caldura sol/apa compacta care utilizeaza caldura regenerabila din sol avand posibilitatea functionarii cu energie electrica furnizata de un sistem fotovoltaic. Este foarte silentioasa, functioneaza fara vibratii gratie constructiei speciale ce optimizeaza nivelul de zgomot.

In timpul verii, pompa de caldura ofera alternativa comutarii pe racire prin intermediul dispozitivului NC BOX (natural cooling). Din punct de vedere al eficientei energetice Vitocal 200-G se incadreaza in clasa A++.

Pentru casele multifamilale sau cladiri industriale unde sunt necesare puteri nominale mai mari, Vitocal 300-G pompa de caldura sol/apa, in doua trepte si cu posibilitatea de cuplare de tip Master/Slave a doua echipamente, este solutia perfecta.

Inima pompei de caldura este compresorul puternic care ofera temperaturi ridicate ale agentului termic pe tur si se remarca atat prin fiabilitate cat si prin siguranta in exploatare. Dependenta de energia din mediu Vitocal 300-G este configurata fie ca pompa de caldura sol/apa pentru utilizarea caldurii din sol sau ca pompa de caldura apa/apa pentru caldura din apa din panza freatica.

Pompele de caldura de la Viessmann nu sunt ecologice numai prin faptul ca utilizeaza energie regenerabila, ci si prin faptul ca utilizeaza refrigerant R 410A, un agent frigorific neinflamabil si prietenos cu mediul incojurator.

Cu toate ca la inceput investitiile par destul de mari pentru incalzire, din ce in ce mai multi proprietari aleg pentru casele sau cladirile lor acest sistem de incalzire care are costuri mici de functionare si intretinere, o pompa de caldura producand in medie de 4 ori mai multa energie fata de ceea ce consuma.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea