Constructia casei

# usa garaj sectionata # usa garaj basculanta # usa garaj #garaj

Usa de garaj basculanta sau sectionala?

Vrei sa iti protejezi masina de inghet, hoti si de fenomenele meteo extreme? Te tot gandesti ce usa de garaj s-ar potrivi, insa nu ai gasit raspunsul la aceasta intrebare? Acest articol iti este dedicat!

Gandeste-te la achizitia unei usi de garaj drept la o investitie pe termen lung, atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Este important ca modelul ales sa completeze arhitectura casei tale, insa decizia de cumparare nu trebuie sa fie bazata strict pe aspect. La fel de importante sunt urmatoarele criterii: bugetul disponibil, durata de viata a produsului, garantia pe care ti-o ofera producatorul si care sunt pasii de mentenanta/intretinere necesari.

Criterii de care sa tii cont cand alegi usa de garaj, fie ea sectionala sau basculanta

In primul rand, dimensiunea garajului. Este foarte important sa incepi prin a masura cu mare atentie locul in care va fi montata usa de garaj. Astfel, in urma masuratorilor, vei putea determina cu exactitate ce usa de garaj se potriveste, in functie de spatiul de montaj.

Odata masurata zona si stabilit tipul de usa de garaj, dimensiunea usii este foarte importanta - aceasta va fi aleasa, intotdeauna, conform proportiilor golului de usa.

Un alt criteriu important in alegerea usii de garaj este izolatia termica. Desi la modul general s-ar putea sa nu ti se para importanta, izolatia usii iti va permite ca garajul sa fie mereu inchis ermetic, iar precipitatiile sa nu iti afecteze bunurilor din interior. Trebuie sa stii ca exista usi care vin cu izolatie termica incorporata, dar si modele la care izolatia poate fi aplicata la exterior. De asemenea, cand alegi o usa de garaj este indicat sa tii cont si de amplasarea geografica a locuintei - modelele de usi garaj basculante Hormann sunt proiectate atat pentru clima montana, cat si pentru cea de la malul marii.

Un alt criteriu important este tipul de actionare al usii de garaj. Poti opta intre actionarea manuala sau automata, unde deschiderea/inchiderea se realizeaza cu ajutorul unei telecomenzi. O alta optiune, pentru bugete mai reduse, este achizitia unei usi de garaj manuale, care sa permita montarea, in viitor, a unui sistem de automatizare.

Culoarea si textura usii. Ei bine, abia aici poti face o alegere din punct de vedere estetic. Desi principalul scop al usii de garaj este securizarea incaperii, producatorii ofera optiunea de a alege un model sau de a-l crea pe comanda, in armonie cu arhitectura intregii locuinte.

Ce trebuie sa stii despre usile de garaj basculante?

Usile de garaj basculante sunt realizate din otel, fixate intr-o rama de metal. Acestea se deschid paralel cu tavanul, fiind actionate de un sistem de arcuri, amplasat de-o parte si de alta a usii de garaj.

5 motive sa alegi acest model:

  • Se gasesc intr-o paleta diversificata de culori si modele;
  • Au sisteme antiefractie eficiente;
  • Se pot automatiza;
  • Sunt usor de montat;
  • Pot fi montate in golul de zid sau in spatele golului de zid.

Ce trebuie sa stii despre usile de garaj sectionale?

Acestea sunt realizate din patru sau mai multe parti ce culiseaza pe sine, pe tavan. Acestea sunt actionate de arcuri, prezente de-a lungul sinelor, de-o parte si de alta a usii de garaj.

5 motive să alegi acest model:

  • Ofera izolatie termica si fonica performante;
  • Folosirea este usoara si silentioasa;
  • Pretul este mult mai accesibil.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea