Constructia casei

# inchiriere unelte #unelte

Unelte pe care e mai bine sa le inchiriezi

Orice persoana stie ca e bine sa ai in propriul garaj cateva unelte pe care le vei folosi sau nu in activitatile din gospodarie. Totusi, nu e deloc rentabil sa platesti pentru acele aparate sau utilaje pe care le vei folosi de cel mult doua ori pe an in situatii previzibile.

Sunt momente in care inchirierea sau imprumutarea unei astfel de unelte e o alternativa mult mai buna decat cumpararea sa. Platesti un procent foarte mic din pretul produsului si primesti o unealta profesionala cu care sa termini o activitate pe care, cel mai probabil, n-o s-o mai intampini in viitorul apropiat.

Ciocan rotopercutor

Nimeni nu isi doreste sa i se iveasca ocazia de a folosi ciocanul rotopercutor prea des in propria casa. Dar daca se intampla sa iti instalezi un aparat de aer conditionat nou sau un ventilator de baie, ai nevoie de mai multa putere decat cea pe care ti-o ofera o bormasina cu percutie obisnuita. Altfel spus, ai nevoie de un ciocan rotopercutor, dar pretul nu e deloc mic, asa ca ar fi mult mai la indemana sa apelezi la un specialist care sa faca treaba in locul tau in schimbul a doar cateva zeci de lei.

Motocultivator

Cat timp nu esti genul de gradinar fanatic caruia ii place sa fie atent la fiecare detaliu referitor la solul din gradina proprie, e foarte posibil sa nu folosesti motocultorul de mai mult de doua ori pe an. in restul timpului, motocultorul nu face decat sa ocupe spatiu in garaj. Gasesti un deal foarte avantajos si te alegi cu un motocultivator profesional.

Foreza de pamant

Pretul unei foreze de pamant manuala, ineficienta, poate echivala cu costul pentru inchirierea uneia profesionale, cu motor pe benzina. Pornind de la intrebarea "de cate ori folosesc o foreza intr-un an?" se ajunge la concluzia ca e mult mai rentabil sa apelezi la o persoana ce deja detine o astfel de unealta si are disponibilitatea de a ajuta, in schimbul unei sume de bani, sa termini ceea ce ti-ai propus sa faci cu respectivul aparat.

Motofierastrau

Anual, locuitorii din mediul rural cumpara combustibil pentru incalzirea locuintei, de departe cel mai popular fiind lemnul. Costurile de achizitie pentru o drujba buna, pe care sa o folosesti zilnic prin gospodarie, conform site-ului Topdrujbe.ro, pot ajunge la cateva sute de lei. Cu cat o folosesti mai mult, cu atat cumpararea drujbei va deveni o investitie buna pentru tine. In acelasi timp poti apela la un drujbar care sa preia atributiile cu propria drujba in schimbul a cel mult cateva sute de lei, in functie de cantitatea de lemn si de dificultatea muncii.

Pistol de vopsit

Avantajul pistolului de vopsit este rapiditatea cu care poti aplica un strat de vopsea fara a lasa urmele ce ar fi aparut dupa folosirea unui trafalet. Pistoalele mici de vopsit sunt ieftine, dar nu mai sunt de mult timp o optiune, dat fiind faptul ca rezervorul este destul de mic si toata greutatea pistolului este suportata de utilizator.

Aparatele profesionale de vopsit sunt acum solutia perfecta. De indata ce este capatata tehnica de folosire a unui astfel de dispozitiv, totul merge perfect. Ca orice alta unealta profesionala, totul vine cu un cost. Pot fi minime atata timp cat se cunoaste frecventa cu care se foloseste, de regula, un pistol de vopsit, prin inchirierea aparatului de la o firma de specialitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului