Constructia casei

# constructie semineu #semineu casa #semineu

Tot ce trebuie sa stii atunci cand decizi sa construiesti un semineu

Inainte de a trece la actiune atunci cand te-ai decis ca iti doresti un semineu in locuinta ta, trebuie sa te documentezi foarte bine in prealabil. Nu poti sa faci alegeri in necunostinta de cauza. Asadar, echipa de specialisti Seminee-Expert.ro iti explica pe intelesul tau toate detaliile pe care trebuie sa le cunosti.

Iata care sunt elementele care alcatuiesc un semineu!

Elementele care alcatuiesc structura unui semineu difera de la un tip la altul, dar si in functie de combustibilul pe care acestea il necesita. De exemplu, un semineu clasic ce are un focar este alcatuit din:

  • Portiunea de baza, placa principala care poate sa fie din caramida;
  • Focarul;
  • Caramida refractara;
  • Hota;
  • Cosul de evacuare;
  • Gurile de ventilare etc.

Cum sa iti alegi semineul care ti se potriveste in locuinta?

In primul rand trebuie sa ai in vedere tipul de focar pe care ti-l doresti. Acesta poate sa fie focar inchis sau focar deschis. De asemenea, in functie de incaperea pe care doresti sa o incalzesti trebuie sa te gandesti cat de mare vrei sa fie acest focar. Iar in final sa nu uiti de modelul de semineu.

Este foarte important ca semineul sa aiba un design care sa se potriveasca perfect cu locuinta ta. Poti sa optezi pentru un semineu rustic care sa creeze atmosfera de cabana la munte sau poti alege un semineu modern care sa se potriveasca cu mobilierul tau din ultimele tendinte.

Sa nu uiti de scopul pentru care iti doresti sa construiesti un semineu. Asadar, poti sa optezi pentru un semineu decorativ in cazul in care te-ai gandit ca semineul o sa fie o piesa ornamentala pentru living-ul casei tale.

O alta varianta este semineul functional pentru situatia in care iti doresti sa folosesti semineul pe post de instrument care sa produca caldura pentru casa ta.

Si o alta varianta este semineul care merge sa fie racordat la centrala termica. Poti sa incalzesti caloriferele din locuinta ta cu ajutorul semineului care este indicat sa functioneze pe baza de gaz.

Daca tot am specificat tipul de combustibil, atunci trebuie sa stii ca alegerea semineului se face si in functie de tipul de combustibil. Bineinteles ca varianta de utilizare pe lemne este cea mai convenabila ca si pret, dar pentru asta trebuie sa depui un efort destul de mare. Ca o alternativa la varianta pe lemn este varianta pe paleti pentru ca efortul este ceva mai mic.

Insa, cea mai practica varianta ramane semineul pe baza de gaz. Aceasta varianta are un dezavantaj si anume ca privelistea oferita de arderea unor lemne in semineu, lipseste.

Ca o ultima varianta de semineu avem semineul electric. Este ceva mai scumpa intretinerea, dar este o varianta rapida si comoda ca sa iti incalzesti casa.

Pentru mai multe informatii precum si pentru a vedea modele de seminee, te invitam sa vizitezi magazinul online www.seminee-expert.ro ! Gasesti pe acest site un portofoliu variat de seminee precum si sfaturi utile. Daca consideri ca nu esti hotarat ce varianta de semineu ti se potriveste, atunci poti sa apelezi cu incredere la echipa de specialisti seminee-expert.ro pentru a te ghida in procesul de achizitionare. Numerele de telefon sunt: 0721.280.587, 0784.292.820, 0744.207.437!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea