Constructia casei

#piscina #piscina gonflabila #piscina subterana #piscina supraterana #intretinere piscine

Tipuri de piscine

Piscina este una dintre cele mai cautate modalitati de relaxare si destindere in intimitatea din jurul casei tale.Daca nu dispui de o suma foarte mare de bani si nu vrei sa sapi o groapa in gradina sau curtea ta, iti poti instala oricand o piscina supraterana , la care sa construiesti o rampa de acces sau poti opta pentru o piscina gonflabila . Iata cateva tipuri de piscina existente pe piata:



Piscine subterane


Alegerea unei piscine depinde de bugetul pe care il poti aloca acestei investitii, dar si de timpul pe care este dispus sa-l acorzi furnizorului pentru instalare. Ai o gama variata de optiuni: piscina realizata din beton armat, cu placi ceramica sau mozaic, cu structura metalica , din polipropilena, din otel galvanizat, din poliester, plastic special sau rasini poliesterice speciale, armate cu fibra de sticla.

Daca optezi pentru o piscina ingropata, lucrul asupra terenului trebuie inceput cu ceva luni inainte de utilizarea piscinei, in concordanta cu vremea.
Proiectul unei piscine sta la baza intregii constructii astfel ca este foarte important ca inaintea demararii oricaror lucrari sa se apeleze la specialisti.

Este foarte important sa se tina cont de distanta fata de traseele de curent electric si de apa-canal. De asememnea, atunci cand incep lucrarile la piscina, trebuie sa se tina cont si de traseele instalatiilor necesare, tevile de alimentare si de evacuare a apei.

Odata turnat betonul, se vor umple spatiile din jurul bazinului si apoi se vor realiza finisajele: material de hidroizolatie, placarea cu placi ceramic, etc. Piscinele din beton armat permit o mare libertate in alegerea formelor si dimensiunilor si au rezistenta mai mare in timp. Piscinele din rasini armate cu fibra de sticla sunt usor de transportat si nu necesita la montare un fundament de beton si nici zidarie de intarire.


Piscine supraterane


Piscinele supraterane au un avantaj clar, ca pot fi montate si demontate oricand este necesara aceasta operatiune. In cazul in care inchiriati proprietatea detinuta, puteti reloca piscina dumneavoastra fara costuri mari suplimentare.

Poti opta si pentru o piscine supraterana, din otel. Avantajele unei astfel de piscine sunt rezistenta in timp, dimensiunile generoase si diversitatea de forme pe care le pot avea dar si montarea usoara.

De altfel, toate materialele necesare montarii si functionarii piscine se livreaza intr-un singur kit- structura de panouri din otel, sistem complet de filtrare, scara din inox si obiectele pentru mentenanta.

90% dintre piscinele supraterane sunt estimate a fi montate de catre cumparator. Operatiunile sunt pe larg explicate, fiecare pas fiind explicitat in amanunt, incepand cu prepararea terenului si terminand cu instalarea sistemului de filtrare.


Piscine gonflabile


Piscinele gonflabile sunt cea mai ieftina alegere, oferta fiind extrem de variata si generoasa, atat in ceea ce priveste capacitatea, designul sau dotarea, cat si costurile de montaj plus intretinere.

Dimensiunile, volumul de apa si greutatea variaza in functie de modelul de piscina ales. Asamblarea se efectueaza de catre minim 2 persoane si dureaza aproximativ 10 minute.

Este bine sa tii cont de faptul bazinul trebuie amplasat pe o suprafata solida si plana pentru a preveni prabusirea lui sau vreo inundatie, cauzand accidente personale sau distrugeri de bunuri.

De asemenea, este indicat sa te tii cont de pozitionarea unei surse de apa, care ar trebui sa fie apropiata, ieftina si de buna calitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare