Constructia casei

# izolatie fonica #zgomot #apartament

Te-ai saturat de zgomot de la vecinii de bloc? Alege izolatie fonica pentru apartament

Traiul la bloc nu este intotdeauna unul usor. Unele persoane au noroc de vecini care nu fac zgomote puternice sau daca trebuie sa renoveze ori sa realizeze mici lucrari in casa, vor respecta orele de odihna. In schimb, in alte blocuri poate fi un adevarat cosmar sa locuiesti. Daca ai epuizat toate variantele de comunicare, iar vecinii nu dau semne de schimbare, mai ai o solutie la indemana: izolarea fonica a apartamentului. Aceasta iti va permite un grad ridicat de confort si nu va mai fi nevoie sa te muti, mai ales daca apartamentul se afla intr-un loc perfect pentru tine, iar mutarea ar presupune foarte mult deranj. Citeste in continuare si afla ce presupune izolarea fonica a apartamentului.

Izolarea fonica a pardoselii

Daca zgomotul provine doar de la vecinii de jos, poti opta pentru izolarea fonica a pardoselii. Aceasta te ajuta sa nu mai auzi ceea ce se intampla in apartamentul de jos. De cele mai multe ori, credem ca zgomotul deranjant vine de la apartamentul de deasupra, insa si cel de dedesubt poate polua fonic. O izolatie fonica pardoseala iti permite sa dormi in cele mai bune conditii si sa nu mai auzi ceea ce se intampla in apartamentul de dedesubt. In plus, aceasta izolatie iti poate fi folositoare si in cazul in care faci sport acasa sau ai copil caruia ii place sa sara sau sa arunce jucarii si nu vrei sa deranjeze vecinii de dedesubt.

Izolarea fonica a tavanului

Probabil cel mai solicitat tip de izolatie, avand in vedere ca poluarea fonica principala provine de la apartamentul de deasupra. Zgomotele cele mai deranjante:

  • petreceri organizate de vecinii de deasupra;
  • muzica prea puternica;
  • televizorul dat la un volum prea mare;
  • mutarea mobilierului in mod frecvent;
  • mersul pe tocuri in apartament in fiecare dimineata si seara;
  • zgomote provocate de jucarii aruncate in mod constant;
  • zgomote provenite de la triciclete pentru copii sau alte jucarii pe roti folosite in apartament si altele.

Pentru a scapa de tot disconfortul creat de aceste zgomote, cea mai buna solutie este izolarea acustica a tavanului cu ajutorul placilor fonoabsorbante si a celor fonoizolante. In felul acesta, orice s-a intampla in apartamentul de deasupra, nu te vor mai deranja zgomotele.

Izolarea peretilor

Nu in ultimul rand, trebuie sa discutam si despre izolarea peretilor. Cel mai bun moment pentru realizarea acestei operatiuni ar fi in timpul renovarii apartamentului, pentru ca deranjul sa nu fie foarte mare. Insa, daca nu mai suporti zgomotele provenite de la vecinii de pe palier, din stanga si din dreapta ta, oricand se poate face izolarea peretilor. Pentru izolarea fonica rapida a peretilor, in cazul in care apartamentul este deja renovat, se vor aplica placi fonoabsorbante, care asigura un confort acustic ridicat. Astfel, vei putea sa scapi de toate neplacerile cauzate de zgomotele provenite de la vecinii de palier.

Toate aceste solutii sunt extraordinare pentru confortul tau, insa trebuie sa tii cont ca placile aplicate vor micsora spatiul din apartament. Nu va fi o schimbare majora, insa este bine de stiut, mai ales daca ai mobila care s-a potrivit la fix. In ceea ce priveste costurile, este bine sa tii cont ca izolarea nu trebuie schimbata la un anumit numar de ani, asa ca priveste-o ca pe o investitie pe termen foarte lung. Costul final depinde de materialele alese si de suprafata ce va trebui izolata fonic.

Asadar, daca iti doresti confort sporit in apartament, cel mai bine este sa te indrepti spre izolarea fonica a acestuia. Vei scapa de discutiile interminabile cu vecinii, in urma carora nu rezolvi nimic si te vei odihni mult mai bine in propria locuinta.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare