Constructia casei

#constructie casa #arhitect #arhitectura #specialisti casa #constructori casa # electrician

Specialisti de care ai nevoie la constructia unei case

Constructia casei este un proiect care necesita timp si bani, dar care aduce satisfactii numeroase. La constructia unei case participa numerosi specialisti pe care trebuie sa ii alegi cu atentie. Arhitectul, constructorul, proiectantul sau mesterii sunt persoane indispensabile la constructia unei case.

Iata specialistii de care ai nevoie pentru constructia casei:
 

Arhitect


Arhitectul este principalul specialist la realizarea unei case. El creeaza si aspectul exterior al unei case si se ocupa si de alte detalii precum cablarea si instalarea sistemelor electrice. Toate aceste detalii trebuie sa se regaseasca in planul casei.

Atunci cand vrei sa iti construiesti o casa, arhitectul este principala persoana la care trebuie sa apelezi. Arhitectul realizeaza schita cladirii, in functie de dorintele si nevoile tale. Tot arhitectul iti va spune si care vor fi costurile totale ale casei tale.

Arhitectul realizeaza si planurile si detaliile de constructie ale casei, necesare constructorilor. In aceste planuri, arhitectul trebuie sa includa si modul in care vor fi instalate aparatele de incalzire, aer conditionat, ventilatia sau centralele electrice.

De arhitect vei avea nevoie si pentru a realiza lista cu toate materialele de constructie necesare.
 

Constructor


Constructorul este specializat in constructia caselor si cladirilor si este un factor esential pentru planul casei tale. Fara un constructor nu vei putea realiza casa. Atunci cand alegi un constructor trebuie sa fii atent ca este un specialist, este autorizat.

Constructorul trebuie sa stie sa execute lucrari specifice din constructii , precum cofrre, betonare, hidroizolare sau instalarea instalatiilor sanitare si electrice.
 

Zidar


Zidarul este practic omul care, dupa planurile arhitectului si instructiunile constructorului, realizeaza casa din temelie. Modeleaza si trateaza produsele din piatra. De zidar ai nevoie pentru a taia piatra si toate materiale care ajuta la realizarea casei, finiseaza blocurile de piatra si ina peretii de zidarie.

Atunci cand alegi echipa de zidari trebuie sa fii atent sa fie autorizata si sa execute lucruri de calitate.
 

Electrician


Electricianul este persoana care proiecteaza instalatia electrica si are o monteaza. Un electrician experimentat trebuie sa iti spuna si care vor fi nevoile tale in viitor si sa incerce sa le implementeze in constructia casei.

Electricianul identifica si zonele in care poate extinde reteaua. Este insa foarte important sa discuti cu el despre toate nevoile tale.
 

Instalator


Instalatorul este specialistul care se ocupa de tot ce inseamna instalatii sanitare. El proiecteaza instalatia si o si monteaza. Un instalator bun trebuie sa stie sa monteze conducte, corpuri de incalzire, robineti, obiecte sanitare si face conexiunile pentru masina de spalat. Tot instalatorul trebuie sa realizeze conexiunea apei menajere cu reteaua de canalizare.
 

Tamplar


Tamplarul este un alt specialist pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand construiesti o casa. Acesta trebuie sa realizeze usile, ferestrele, scarile, mobilierul interior sau cel exterior.
 

Alti specialisti importanti pentru constructia casei


Pentru constructia casei ai nevoie si de zugravi, rigipsari, faiantari, parchetari si alti mesteri. De asemenea, daca bugetul iti permite, poti angaja si un designer, care sa iti amenajeze locuinta, sau de peisagisti, care sa se ocupe de gradina si aspectul exterior al casei tale.

 

Ai nevoie de electricieni, zugravi , instalatori , arhitecti pentru casa ta? Gaseste cei mai buni specialisti pe cautelectrician.ro, cautzugrav.ro, cautinstalator.ro, cautaarhitect.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului