Constructia casei

# hidrofor #alegere hidrofor

Cum alegem cele mai bune hidrofoare?

Aflandu-se intr-o permanenta goana dupa profit, antreprenorii din anumite domenii, cauta din rasputeri sa "ofere" clientilor orice tip de produs, indiferent ca este rau sau bun, numai pentru a castiga bani rapid. Acelasi lucru se intampla si in domeniul ce tine de hidrofoare si tocmai de aceea este foarte important sa stim la ce ne uitam atunci cand cautam un astfel de produs.

In prima faza orice utilizator se va indrepta catre a alege in favoarea produsului cu pretul cel mai mic. Insa cu totii stim ca exista si alte criterii de alegere a hidroforului potrivit, iar aici putem numi faptul ca specificatiile din planul de amplasament se pot dovedi a fi foarte importante. Distanta pana la sursa de apa, debitul acesteia si numarul final de utilizatori sunt elemente la care trebuie sa avem o grija suplimentara.

Distanta pana la sursa de apa reflecta foarte mult capacitatea acestor hidrofoare de a capta si transmite mai departe apa necesara. Aceste trasee trebuie calculate si sunt stabilite in cadrul proiectelor avizate.

Debitul apei este foarte important deoarece acesta va imprima presiunea cu care aceasta va ajunge pana la hidrofoare. In anumite zone poate exista un debit mai mare de apa, ceea ce va conduce catre necesitatea amplasarii unor hidrofoare cu capacitate mai mare a rezervorului, sau la un numar mai mare de astfel de echipamente.

Numarul final de utilizatori se stabileste in functie de numarul de bai si bucatarii, adica de spatii tehnice ce tin de functionarea in parametri de normalitate a apei. Spre exemplu, in cazul locuintelor de tip unifamilial vom avea incepand de la doua bai in sus, in vreme ce in cazul amplasamentelor de mari dimensiuni numarul facilitatilor creste proportional cu numarul de camere. De asemenea, in cazul acestor camere cu destinatie de utilizare a apei va trebui sa luam in considerare numarul de iesiri, in speta numarul de robineti ce vor permite apei sa fie utilizata. Fiecare dintre noi ne dorim ca presiunea apei utilizate sa fie egala din orice colt al camerei am folosi-o. De asemenea, ne dorim ca apa sa nu isi piarda din presiune atunci cand un robinet este deschis si il deschidem si pe cel de-al doilea. Sau ca apa sa functioneze in parametri de egalitate atat la parter cat si la etaj.

Pentru aceasta pot fi folosite in deplina siguranta hidrofoarele. Ele sunt elemente menite sa ne usureze munca si sa aduca mai aproape elementele vitale ale vietii care nu ne sunt la fel de la indemana pe cat ne-am dori. Daca in cazul apartamentelor de bloc este mult mai usor ca aceasta sa fie la indemana oricui, in cazul caselor aflate la periferii sau in cazul celor neracordate la un sistem general acest lucru capata proportii mai mari, prin prisma investitiilor si a timpului dedicat pentru aceasta.

Hidrofoarele pot fi socotite a fi o masura de sporire a eficientei si confortului fiecaruia dintre noi. Este drept ca investitia este una destul de mare, insa pare a fi una dintre cele mai bine, costul acestor hidrofoare fiind o investitie cu amortizare destul de sigura si rapida in ceea ce priveste parametrii temporali.

Pentru a vedea o oferta completa de hidrofoare click aici.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare