Constructia casei

#constructie casa #autorizatii constructie #proiect casa #proiectul de casa

Proiectul de casa: tot ce trebuie sa stii

Planuiesti sa iti construiesti propria casa? Unul dintre primele demersuri pe care le ai de facut pentru a-ti realiza visul este acela de a concepe proiectul de casa . Ce trebuie sa stii pentru ca totul sa mearga struna, afla in continuare!

Proiectul de casa implica de la bun inceput doua posibilitati:

- realizarea unui proiect nou;

- dezvoltarea unui proiect deja existent.

Prima varianta este mai costisitoare, insa iti va permite sa locuiesti intr-o casa exact asa cum ti-ai dorit. Indiferent pentru care tip de proiect de casa optezi, este important sa tii cont si de urmatoarele aspecte esentiale:

1 Terenul

Odata ce terenul a fost cumparat, este momentul sa iei legatura cu un specialist care te va indruma in demersul de realizare a proiectului. Acesta din urma va tine cont de proprietatile de pe teren, de inclinare, conectarea la retelele ingineresti, forma si orientare.

Arhitectul te va ajuta sa obtii certificatul de urbanism care stabileste criteriile pe care proiectul de casa trebuie sa le indeplineasca. La final, dupa ce proiectul va fi redactat, inainte de inceperea constructiei propriu-zise a casei, acesta va mai trebui autorizat.

2 Sumele investite

In functie de bugetul de care dispui, dar si de forma de finantare (fonduri personale, credit bancar etc.), ar trebui realizat si proiectul casei. Cu alte cuvinte, este necesara o evaluare minutioasa a cheltuielilor pe care le presupune ridicarea si intrentinerea viitoarei locuinte. Nu uita sa aloci intotdeauna o suma oarecare si evenimentelor neprevazute care pot pune in pericol constructia casei .

3 Dimensiunea casei

In corelatie cu fondurile pe care le ai la dispozitie va trebui sa alegi si dimensiunea viitoarei case. Pe ce criterii ar trebui sa se bazeze alegerea? Pe numarul membrilor, pe categoriile de varsta, relatii intre ocupanti, starea de sanatate si ocupatia acestora.

In acest sens, nu ezita sa te consulti si cu ceilalti membri ai familiei care vor veni cu propriile dorinte si nevoi. Astfel, proiectul casei tale ar putea suferi modificari. De pilda, in cazul traiului cu membri mai in varsta, ai putea lua in considerare construirea unui etaj/al unei mansarde, care sa le fie in totalitate dedicata.

De asemenea, si dotarile casei sunt corelate de opiniile membrilor familiei. Astfel, proiectul de casa ar putea fi completat cu o terasa, gradina de iarna, sala de sport , atelier etc.

4 Amenajarea interioara a locuintei

Este posibil sa ai un cuvant de spus si referitor la amenajarea interioara a casei. Astfel, decide unde iti doresti sa fie amplasate camara, debaraua, baile etc., dar si alaturarile acestor incaperi (baie langa dormitor, camara pe hol langa bucatarie etc.).

5 Aspectul casei

Odata stabilita amenajarea interioara a locuintei, nu uita de aspectul exterior al casei. Acesta presupune arhitectura locuintei, culoarea fatadei si alte detalii care ar trebui stabilite astfel incat sa fie in conformitate cu cele din imprejurimi. Nu ezita sa iti pui amprenta personala, chiar daca esti nevoit sa respecti anumite reguli.

Sursa foto: content.usatoday.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare