Constructia casei

#proiectare case #proiecte casa #case mici #proiecte case mici

Proiectele de case mici un trend in ascensiune

Un nou camin reprezinta intotdeauna un moment in care orice decizie este cruciala pentru achizitionarea acestuia. Posibilitatile in acest caz sunt nelimitate mai ales datorita faptului ca pe piata apar concepte din ce in ce mai moderne, mai elegante, mai ergonomice, mai functionale si de ce nu, mai ecologice.

 

De asemenea si elementele care stau la baza achizitionarii unei noi case sunt foarte multe intrucat in primul rand acestea tin si de aspectul financiar nu numai de estetica. Dar aceasta decizie pentru achizitionarea unei case nu trebuie sa se limiteze, sa se faca rabat la necesitati si functionalitati iar in final sa se ajunga tot la decizia de a locui provizoriu intr-un apartament pana la suplimentarea bugetului. Adevarul este ca de multe ori apar cheltuieli neprevazute si acel buget initial nu mai este nici pe departe apropiat de obiectivul stabilit inainte. Pentru a-si indeplini dorinta de a evada din mediul urban si a profita din plin de avantajele unei case construite dupa cele mai moderne concepte, oamenii au inceput sa se orienteze catre proiectele de case mici.

In acest sens proiectele de case mici au devenit un real succes iar proiectarea unei astfel de case este cu mult mai usoara si mult mai economica.

Motive pentru care alegerea unui proiect de case mici devine optima

Cu siguranta in momentul in care se alege un proiect de case mici reticenta apare in momentul in care se vorbeste despre dimensiunea pe care o va avea constructia la final. In general aceste case miciau exact dimensiunea unui apartament si de multe ori sunt mult mai economice ca investitie dar si mai avantajoase din punct de vedere al beneficiilor oferite.

Marea diferenta dintre un apartament la bloc si o casa mica este functionalitatea si avantajul de a avea un mic teren care poate fi utilizat in orice mod posibil. Preturile rezonabile pe care le implica implementarea unui proiect de case mici sunt cu mult mai reduse si, resursele consumate ajuta la o economisire mult mai optima.

Conceptele de case moderne de dimensiuni reduse nu mai sunt o noutate pe piata imobiliara si, indiferent daca acestea sunt achizitionate gata construite sau este necesara conceperea unui proiect de la zero, avantajele sunt aceleasi.

Modul in care sunt concepute proiectele de case mici

In cazul in care vorbim despre punerea in aplicare a unui proiect de case mici, modul de abordare al proiectantului este acela ca acorda o atentie maxima tuturor detaliilor ce tin de fiecare element care intregeste proiectul. Acest tip de case de dimensiuni reduse pot sa fie distribuite pe un singur nivel sau sa fie mansardate sau chiar sa se lase optiunea de extindere a constructiei in timp. Casele construite pe un singur nivel sau cele mansardate se caracterizeaza prin faptul ca sunt foarte cochete si elegante iar spatiul disponibil permite organizarea optima a spatiului pentru satisfacerea tuturor necesitatilor.

De asemenea posibilitatile de abordare a acestor proiecte de case mici sunt nelimitate, singurul lucru necesar fiind creativitatea si priceperea proiectantului de a realiza astfel de proiecte.

Totusi aceste proiecte in afara de aceste avantaje pe care le ofera au si anumite dezavantaje cum ar fi spatiul destul de limitat nefiind potrivite pentru familiile mari dar atunci cand vine vorba despre capitolul organizare orice dezavantaj poate fi tranformat intr-un avantaj.

Modul de valorificare al unui proiect de case mici

Design-ul interior al viitoarei constructii joaca un rol important in conceperea proiectului de case mici intrucat vor fi necesare cu siguranta aplicarea unor trucuri prin care dezavantajele sa devina puncte forte al intregului proiect.

Lumina este o modalitate de valorificare a spatiului interior si este un element foarte important care trebuie inclus in conceperea proiectului. Se poate renunta cu usurinta la anexele pe care le va avea viitoarea constructie dar acest element depinde de dorintele celui care are in vedere materializarea proiectului.

La ora actuala aceste proiecte de case mici  sunt printre cele mai populare din punct de vedere al solutiilor care trebuie intreprinse pentru a profita la maxim de beneficiile pe care le are locuitul la o casa. Iar in ceea ce priveste ideile care se pot aplica, printre cele mai inedite se numara cele din lut, din containere, din structuri prefabricate sau materiale ecologice.

Indiferent care ar fi conceptul aplicat la aceste proiecte de case mici, reprezinta solutia ideala pentru a nu face rabat la dorintele proprii si sa se profite la maxim de avantajele oferite. In plus, un arhitect bun va sti intotdeauna cum sa abordeze necesitatile solicitantilor dar sa si ofere solutiile optime in ceea ce priveste ideile care urmeaza sa fie puse in practica.

Spatiul liber, casa ce indeplineste toate functionalitatile unei case moderne, abordarea diferita a intregului concept dar si alte avantaje pe care le implica fac din aceste proiecte de case mici solutia optima si nu un compromis pe care sa il faca oricine pana in momentul in care conditiile sa fie optimizate pentru a investi intr-o casa noua.

Asadar aceste proiecte de case mici se vor dezvolta din ce in ce mai mult si in curand vor ajunge si pe teritoriul tarii noastre concepte care pana acum nu erau admirate decat in revistele de profil sau prin intermediul altor surse. Intre timp ramane de vazut cum va evolua acest trend.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare