Constructia casei

#proiectare casa #casa #constructie casa

Proiecte pentru case masive si durabile

Daca in articolul trecut am vorbit despre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le indeplineasca un proiect de case masive si durabile, in aceasta parte a doua vom trece in revista caracteristicile, elementele importante care trebuie luate in calcul dar si motivele pentru care sa se respecte regulile de constructie dar si de ce este mai bine sa se investeasca intr-o casa mare in defavoarea unei case mici.

Caracteristicile esentiale ale unui proiect de case masive si durabile

Durabilitatea, pana la urma, daca este definita, semnifica rezistenta si timp indelungat in care beneficiarul profita de toate caracteristicile pe care le are de oferit o asemenea constructie. O casa ridicata prin respectarea regulilor de constructie, trebuie sa ofere la final beneficiarului confort si echilibru termic, randament energetic bun, o rezistenta ridicata in fata intemperiilor si fata de daunele care pot sa deterioreze in timp casa.

Acest echilibru termic se traduce prin faptul ca iarna se pastreaza caldura in interior iar vara se pastreaza racoarea pentru a putea oferi tot confortul necesar beneficiarului.

O alta caracteristica esentiala a acestui tip de proiecte de case este aceea ca intreaga constructie trebuie sa beneficieze de o fundatie solida facuta la o adancime proportionala cu marimea casei. In plus pentru a creste durabilitatea constructiei specialistii recomanda sa se opteze pentru pereti grosi.

Elemente de luat in calcul in elaborarea proiectului de case

In momentul elaborarii proiectului de case se vor lua in calcul si posibilele extensii sau transformari in timp ale casei astfel ca, nu este exclusa nici varianta de a opta pentru o fundatie mai solida decat poate duce in mod normal constructia.

Atunci cand se elaboreaza acest proiect de case nu trebuie sa se faca rabat si nici economie la materialele de constructii folosite, intrucat in acest fel nu veti putea obtine o constructie durabila. Indiferent de natura si destinatia materialelor de constructii nu trebuie sa se renunte la nici un element.

Cu privire la amortizarea investitiei nu trebuie sa va faceti probleme intrucat, chiar daca la inceput presupune cheltuieli mari in cativa ani veti constata ca veti avea cheltuieli din ce in ce mai reduse de intretinere.

De ce este important sa se respecte toate aceste reguli?

Cu siguranta daca va doriti sa lasati casa proaspat construita drept mostenire copiilor atunci trebuie sa va asigurati ca s-au respectat toate aceste reguli de constructie. Proiectantul care realizeaza proiectul de case trebuie sa dea dovada de foarte multa eficienta si acest lucru este dovedit de experienta pe care o are in acest domeniu.

Pentru cei mai eficienti si profesionalisti cu experienta proiectanti, apelati cu cea mai mare incredere la Crihan-Construct.ro intrucat prin intermediul lor veti putea sa va indepliniti visul de a avea propria casa durabila si eficienta din toate punctele de vedere.

Ca incheiere, putem spune despre aceste proiecte de case durabile ca modul in care sunt concepute este tot secretul pentru a putea sa indeplineasca aceasta calitate, asadar, indiferent de nevoile pe care le aveti nu uitati sa le mentionati proiectantului pentru ca orice element este decident in ridicarea eficienta a unei case.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea