Constructia casei

#porti automate #porti automate batante #porti

Porti automate batante – cea mai intalnita varianta de automatizare

Aveti o cale de acces pentru trafic auto industrial sau rezidential si necesita automatizarea accesului in zona?

Solutia este automatizarea accesului cu porti automate, bariere sau usi de garaj automatizate.

Ce trebuie sa stim despre portile automate?

In functie de tipul constructiv al portilor acestea sunt cu deschidere culisanta sau batanta. Portile batante sunt cel mai frecvent intalnite in varianta cu doua foi de poarta si pot actiona cu deschidere automata spre interiorul sau exteriorul resedintei. Estetic vorbind, portile batante sunt cele mai placute vizual atunci cand se instaleaza o automatizare pentru porti batante de tip ingropat, care este total invizibila, fara a aduce aspect inestetic resedintei. In varianta alternativa, poarta batanta se poate automatiza prin sistemul clasic de automatizare porti batante cu brate electromecanice conectate la o unitate centrala echipata cu receptor radio pentru deschidere si inchidere cu telecomanda. Caracteristicile de luat in calcul pentru automatizarea portilor batante sunt :

  • Dimensiunea portilor
  • Greutatea portilor
  • Porti cu suprafata plina sau libera
  • Dimensiunea si constructia stalpilor pentru porti
  • Ciclul de utilizare

In cazul stalpilor cu dimensiuni mici este posibila instalarea automatizarilor standard si nu este necesar un sistem cu brate articulate ca in cazul portilor batante cu stalpi grosi.

Portile culisante se deschid liniar cu role pe o sina de culisare spre stanga sau dreapta si necesita un spatiu liber egal cu lungimea lor. Actionarea automata a portilor culisante este angrenata de un sistem reductor atasat la cremaliera pe toata lungimea portii culisante, asigurand incetinirea la capetele de cursa sau protectia antistrivire la intalnirea unui obstacol atunci cand sistemul nu este protejat cu fotocelule.

Ce trebuie sa stim despre instalarea portilor automate?

Aici lucrurile sunt simple sau foarte complicate. Simplu atunci cand avem un proiect in devenire si poarta automata este integrata in proiect cu toate aspectele de functionare necesare resedintei. Integrarea in proiectul de instalatii electrice cu toate conexiunile necesare si cablurile recomandate de producator aduce satisfactii si functionarea fara probleme pe termen lung. Frecvent se intampla ca instalatia electrica si de comanda pentru automatizari sa fie facuta fara consultarea detaliilor tehnice de instalare si se folosesc cabluri de interior sau pentru retea de date total nerecomandate pentru utilizarea in mediul exterior, iar efectele se simt la fiecare ploaie cand apar probleme la instalatia electrica si se decupleaza sigurantele din tabloul electric sau centrala de comanda a automatizarii.

Optiunile disponibile automatizarii accesului auto sunt foarte variate si gata de implementare dedicata proiectului tau. Deschiderea cu telecomanda, apelare telefonica, mesaj GSM, citirea numarului de inmatriculare a autoturismului, acces cu cartela sau protectia cu fotocelule, bucla inductiva la inchidere accidentala, pana la solutii cu baterii de back up in cazul avariei la reteaua electrica, toate acestea sunt doar o parte din solutiile ce se pot integra unui proiect de automatizare.

Dimensional, automatizarile de porti sunt construite si destinate pentru greutati, dimensiuni si grad de uzura bine dimensionat si proportional cu pretul. Sistemele pentru porti automate sunt acoperite de garantie pentru defectul de fabricatie dar nu si pentru uzura, motiv pentru care trebuie sa alegem o automatizare cu un ciclu de utilizare recomandat cerintelor individuale de acces ale locatiei.

Portile automate sunt investitii pe termen lung si construite sa aduca confortul in viata noastra, iar pentru atingerea acestui scop alegerea si instalarea corecta este determinanta in buna functionare a automatizarilor.

DiViD Technology este la dispozitia Dumneavoastra cu o oferta variata de automatizari pentru porti si garaj, sau sisteme de parcare cu bariere automate cu plata sau acces control www.divid.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea