Constructia casei

# planificare constructie casa #cheltuieli #constructie casa

Planificati constructia unei case la curte? Iata 3 moduri prin care pot fi reduse cheltuielile ulterioare, pe termen lung

Casele la curte au ajuns sa fie preferate in locul apartamentelor. Spatiul pe care il ofera, verdeata din jur, posibilitatea de a avea o gradina, cat si linistea, sunt motive pentru care tot mai multi oameni aleg sa isi construiasca una.

 

Insa, chiar daca pare usoara ridicarea unei case la curte, misiunea este una dificila si complexa, iar decizii luate in graba, aparent pentru reducerea costurilor sau a timpilor de executie, pot aduce de fapt cheltuieli suplimentare pe termen scurt, mediu si lung.

Analizand modul in care este privita constructia caselor, in special in Romania, arhitectii si inginerii de constructii au identificat 3 moduri prin care poti reduce cheltuielile ulterioare, pe termen lung.

Orientarea casei. Odata ce este achizitionat terenul, se incepe proiectarea prin unelte de proiectare a caselor cum ar fi sketchup, este bine sa tineti cont sau sa le sugerati celor responsabili sa aiba acest lucru in vedere. Exista cateva lucruri de care sa tii cont pentru a face cel mai bun proiect de casa in functie de zona. Iar o locuinta bine orientata in functie de lumina naturala si de punctele cardinale aduce economii substantiale de-a lungul vietii. De exemplu, bucataria nu trebuie orientata catre soare, in general fiind o incapere expusa deja la surse de caldura. La fel si baia. Aceste incaperi este recomandat a fi dispuse catre Nord. in schimb, dormitoarele si sufrageria trebuie sa fie cat mai iluminate natural si incalzite de soare.

Dimensiunea si materialele din care este construita. Chiar daca, plecati din inghesuiala apartamentelor, vom fi tentati sa construim o locuinta cat mai mare, casele cu un singur etaj vor fi intotdeauna mai putin costisitoare de construit si de intretinut. in plus, proiectate corespunzator, in care fiecare colt este gandit a fi functional, vor oferi suficient spatiu de desfasurare. Alte avantaje aduse de locuintele cu un singur etaj sunt usurinta cu care pot fi amenajate camera mai mari, utilizate ferestre mai largi, cat si rezistenta pe care proiectele o au in cazul expunerii la activitate seismica.

Acoperisul. Pe langa faptul ca este unul dintre principalii izolatori ai casei, acoperisul este si componenta cu cea mai mare probabilitate a suferi daune sau a provoca unele. in plus, multi constructori isi asuma si aceasta etapa a proiectelor, chiar daca, de cele mai multe ori, nu au expertiza necesara.

De aceea, se recomanda ca inca din etapa de proiectare, acest capitol sa fie lasat in seama unor specialisti in acoperisuri, care sa gestioneze intreaga etapa. Acestia vor alege invelitoarea in functie de amplasamentul casei, de arhitectura, cat si de alte elemente constructive. in plus, vor stii cum sa il proiecteze, impreuna cu sistemul de scurgere si alte accesorii, pentru a fi eficient si a isi indeplini scopul cu succes.

Un acoperis prost proiectat, sau de proasta calitate, va crea probleme in timp, care pot duce, pana la construirea altui acoperis, la multe alte daune in interiorul casei.

Cu toate ca sunt doar cateva dintre regulile de care trebuie tinut cont atunci cand incepeti constructia unei case la curte, sunt unele de baza, care trebuie luate in calcul inca de cand se bugeteaza proiectul. Peste ani, nu o sa va para rau!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare