Constructia casei

# panouri radiante electrice #panouri radiante #panouri #panouri electrice

Panourile radiante revolutioneaza sistemele de incalzire

Daca pana nu demult multi dintre cei care locuiesc in apartamente se inghesuiau la debransarea din sistemul centralizat de incalzire, pentru a opta pentru o centrala, in contextul mai actual, mai modern se pare ca panourile radiante sunt o optiune. Un avantaj major al acestora se refera la faptul ca nu impun nevoia avizelor si a renovarilor asa cum se intampla la montarea unei centrale.

Ce atrage atentia este ca astfel de panouri sunt compacte si totusi atat de eficiente privind randamentul termic. Descoperim despre ce este vorba prin raportarea la gama de panouri radiante ElectricSun disponibila la Ecojoy.ro.

Panourile radiante si cum functioneaza acestea

Aceste panouri au fost asociate cu modul in care soarele incalzeste si anume nu prin a sufla aer cald, ci prin radiatii infrarosii. Astfel, corpurile sunt incalzite in mod sanatos, dar si economic. Iata de ce:

  • Se creeaza o atmosfera prielnica, cu setarea temperaturii dorite, caldura fiind uniform distribuita in incapere. Deci, panoul este eficient.
  • Are un consum de pana la 50% mai mic decat alte sisteme de incalzire.

Totusi sa lamurim si unde se incadreaza un astfel de sistem. Este vorba de un montaj pe tavan, cat mai central pozitionat. Ca aspect este ca o placa alba, ca un tablou ce se mascheaza estetic in orice incapere. Iata si alte avantaje aici, dat fiind ca nu ocupa spatiu, nu impune anumite modificari si reamanajari ale mobilei.

Panourile radiante ElectricSun sunt, demonstrative, mai convenabile. Nu degeaba se spune ca au revolutionat prin prezenta lor in randul tipurilor de sisteme de incalzire. Spre exemplu, raportat la investitia facuta, costurile sunt numai despre panourile in sine, o singura investitie facuta o singura data care asigura pe utilizator ca nu mai este nevoie de altceva. Asta inseamna ca nu sunt revizii de facut, verificari precum se intampla la alte sisteme. Nu se impune nimic special pentru intretinere. Tinand cont de durata lunga de viata a acestor panouri, de aproximativ 25 de ani, este cert faptul ca un astfel de sistem de incalzire se dovedeste a fi convenabil.

Mai mult decat atat, radiatiile infrarosii sunt benefice pentru organism. Un motiv in plus pentru care astfel de dotari pot fi trecute pe lista de achizitii viitoare.

Consumul? Nici pe departe unul ingrijorator. Un panou de acest gen consuma intre 50 si 100 lei pe luna de iarna. Este deci un consumator mic, dar aici depinde si de alegerea de panou potrivit ca si dimensiune in raport cu suprafata de incalzit. De asemenea, conteaza foarte mult de context, daca locuinta este izolata, daca sunt pierderi de caldura cauzate de tamplarie sau alti factori.

Asadar, un proiect care implica nimic mai mult decat panourile in sine si cererea adresata unui electrician pentru a realiza montajul, este eficient si avantajos. Sa mentionam si pe cei care au probleme cu nivelul de umiditate al incaperilor. Panourile radiante incalzesc uniform, constant si rapid, deci nu mai este nevoie sa asteptati minute bune pana cand incepe sa functioneze sistemul si pana cand se resimte deja caldura. Nu usuca aerul, ci regleaza umiditatea in incaperi astfel incat sa existe valorile optim agreate.

Sistemele moderne sunt tot mai cautate

Remarcam un interes crescut in ceea ce priveste sistemele moderne. Acestea ne ajuta sa tinem pasul cu tendintele si mai multe decat atat, sa upgradam casa astfel incat sa avem parte de mai mult confort, eficienta, randament si totul la costuri rezonabile. Un semineu electric 3D suna uimitor ca idee si iata ca poate fi pusa in practica.

Semineul este posibil de integrat in locuinte generoase, mari, case de regula. Pentru ca limiteaza astfel pe doritori, cele electrice sunt o alternativa. Totusi nu una banala astfel ca in varianta 3 D, asa cum regasim la ecojoy.ro, imita foarte fidel clasica idee de semineu – cu sunete, lumini, deci aspectual cu tot ce inseamna un semineu veritabil. In acelasi timp este si sursa de caldura desigur. Vezi aici oferte de seminee electrice 3D ce pot trona in livinguri de apartamente, creand o astmosfera aparte.

Asadar, sisteme neconventionale si moderne de acest gen au inceput sa fie tot mai dorite. Sunt investitii convenabile pe termen lung si presupun o varianta mai rentabila ce nu mai depinde de avize sau alte planuri.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare