Constructia casei

#montaj acoperis #acoperis

Montajul acoperisului

Montajul acoperisului unei case reprezinta etapa care va finaliza intreaga lucrare. Este foarte important ca aceasta se fie realizata temeinic si cu materiale de cea mai buna calitate. De starea si calitate acoperisului vor depinde starea constructiei si conditiile interioare ale constructiei, de la temperatura, pana la calitatea aerului. Un acoperis bine realizat, va asigura protectie termica, fonica si in fata umiditatii, va oferi un aer interior sanatos si va conferi un aspect placut intregii cladiri.

Tipul de acoperis

Fiecare constructie presupune alegerea unui anumit tip de acoperis. Clima specifica tarii noastre impune anumite masuri atunci cand se monteaza acoperisul unei cladiri. Acoperisul trebuie sa asigure protectie in fata ploilor, zapezilor, vanturilor  dar si a razelor solare. Cele patru anotimpuri specifice climei noastre,  prezinta particularitati clare, de care se tine cont atunci cand se ajunge la etapa montaj acoperis. Pentru zona montana, se recomanda ca o cladire sa aiba un acoperis inclinat, cu o panta medie. Se impune o hidroizolatie suplimentara, in vederea stoparii patrunderii apei provenita din ploi si zapezi, dar si o termoizolatie solida. Invelitorile alese pentru acoperis trebuie sa detina un grad foarte mare de rezistenta la inghet-dezghet. In zonele expuse radiatiilor solare si  cu umiditate mare, se poate monta un acoperis plat sau cu panta mica, cu hidriozolatie si termoizolatie solide. Pentru mediul urban, montarea acoperisului permite orice tip de abordare, fiind foarte importanta calitatea materialelor si respectarea succesiunii etapelor de montaj. Design-ul unui acoperis poate fi ales in functie de specificul zonei, pentru un loc insorit, recomandandu-se culorile deschise care resping razele soarelui, iar pentru o  casa pozitionata  in locuri umbroase si reci, recomandandu-se tonurile inchise, maro, verde inchis, negru sau gri antracit. Asortarea cromatica dintre  acoperis si fatada casei este si aceasta foarte importanta. In ceea ce priveste  stilul  arhitectonic in constructii, cel mai des adoptat este cel modern, cu forme  indraznete si neregulate, astfel ca si montajul acoperisului trebuie sa respecte stilul arhitectural ales.

Invelitorile pentru acoperis

Piata de specialitate ofera o gama foarte extinsa de materiale de constructii si accesorii, astfel ca si la capitolul invelitori, variantele sunt multiple si variate. Din acest motiv, atunci cand se monteaza un acoperis este esential sa se aleaga tipul de invelitoare potrivit, atat din punct de vedere al caracteristicilor, cat si al design-ului. Tigla metalica reprezinta tipul de invelitoare cel mai des adoptat, fiind un material accesibil din punct de vedere financiar, rezistent, eficient, dar si cu un aspect foarte frumos. Etapa de montaj tigla metalica este foarte importanta, doar astfel invelitorile aplicate putand sa isi demonstreze caracteristicile si sa asigure protectie intregii constructii. Tigla metalica va prezenta avantajul major de a oferi o foarte buna hidroizolatie constructiei, de a fi usoara, astfel ca nu va ingreuna acoperisul si de a fi usor de intretinut, permitand interventii rapide de remediere si reparare in caz de avarii. Tigla metalica poate fi aleasa in varii forme si culori, formeaza un cadru placut cu sistemul pluvial si este usor de intretinut.  

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gura de lup si buza de iepure la animalele de companie

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului