Constructia casei

#garaj #modele usi #usi de garaj #modele usi de garaj

Modele de usi de garaj

Daca ai in vedere mutarea la casa sau construirea unui garaj , este important sa ai un plan pus la punct in cele mai mici detalii. Te-ai gandit asupra caror modele de usi garaj te-ai putea opri? Iata-le pe cele mai folosite si care sunt aspectele de care ar trebui sa tii cont!

Usile de garaj sunt disponibile in cel putin 4 modele:

  • usi garaj sectionale;
  • usi garaj rabatabile sau basculante;
  • usi garaj tip rulou;
  • usi garaj industriale.
Dintre acestea, cele mai indicate pentru un garaj de familie sunt primele 3 tipuri. Iata ce ar trebui sa stii despre fiecare dintre ele:
 
Usi garaj sectionale


Usile de garaj sectionale sunt realizate din sectiuni de panouri cu striuri de latimi diferite - inguste, medii si late - a caror dimensiune variaza, in general, intre 50 si 60 cm. Panourile sunt confectionate din tabla de otel izolata termic cu spuma poliuretanica, avand o grosime de 40 mm. In comert exista si modele de usi garaj cu izolatie din polistiren expandat sau chiar fara izolatie, cu panouri cu o grosime de 20 mm.

Deschiderea usilor de garaj sectionale se realizeaza prin culisarea pe tavan, actionarea acestora putand fi facuta manual sau cu ajutorul unei telecomenzi. In plus, usile se inchid etans multumita garniturilor de cauciuc de pe contur.

In functie de marca aleasa, acest tip de usi garaj pot include panouri tratate impotriva coroziunii si vopsite in camp electrostatic, astfel incat sa nu se decoloreze si sa faca fata intemperiilor.

In ceea ce priveste culorile, usile de garaj sectionale pot avea orice culoare iti doresti, in cazul in care preferi sa nu optezi pentru variantele standard (alb si maro).

Iti doresti usi de garaj mai complexe? Acestea pot fi imbunatatite cu geamuri, usi pietonale, grile de aerisire si yale blocate, printre altele.
 

Usi garaj basculante


Spre deosebire de modelul anterior, usile de garaj basculante sunt formate dintr-o singura foaie de usa din tabla de otel zincat. In general, usile de acest tip nu sunt izolate.

Usile de garaj basculante sunt vopsite in camp electrostatic si pot fi actionate electric, cu ajutorul unei telecomenzi, sau manual. De asemenea, sunt prevazute cu pivoti de culisare cu rulmenti si brate pentru balansare.

Usile de garaj de acest tip sunt practice, deoarece permit accesul in interior fara a fi necesara deschiderea completa a acestora. Culorile in care sunt disponibile usile de garaj basculante sunt variate, la fel si dimensiunile - acestea pot fi fabricate in functie de necesitati, maximumul fiind de 4 metri latime si 3,15 m inaltime.
 

Usi garaj tip rulou


Usile de garaj tip rulou au in compunere lamele de aluminiu cu o grosime variabila care, la actionare, se ruleaza in partea superioara a intrarii in garaj intr-o caseta de protectie. Lamelele sunt izolate cu spuma poliuretanica neinflamabila.

Actionarea usilor de garaj tip rulou se poate face manual sau electric, cu telecomanda. La cerere, aceste usi garaj pot fi imbogatite cu accesorii suplimentare, cum ar fi senzori pentru soare, ploaie si vant, plasa de insecte etc.

Sursa foto : siamhousedesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea