Constructia casei

# centrale termice cu condensare # desfiintare centrale termice #mituri

Mituri desfiintate despre centralele termice cu condensare

Tehnologia de ardere si eficienta incomparabila definesc centralele termice cu condensare ca o solutie extrem de profitabila pentru modernizarea sistemelor de incalzire existente, precum si pentru construirea altora noi.

O serie de avantaje demonstreaza acest lucru precum:

  • caldura nu se pierde prin gazele de ardere, energia lor este utilizata la maxim si, ca dovada - gazele de ardere ies din centrala la o temperatura extrem de scazuta (doar 50 de grade C).
  • coeficientul de eficienta al centralelor cu condensare este mult mai mare decat cele conventionale si acest lucru duce la un consum mult mai mic de combustibil, adica costurile vor fi reduse.
  • emisiile sunt mai mici si acest lucru ajuta la protejarea mediului.

Intrucat a aparut o serie de idei preconcepute despre acest tip de centrala, in acest articol se va incerca desfiintarea acestor mituri neintemeiate. Care sunt acestea?

Mitul 1: Pentru o centrala termica cu condensare este intotdeauna nevoie de radiatoare noi si mai mari / Gresit!

Nu trebuie intotdeauna. La renovarea cladirilor, nu numai instalatiile sunt inlocuite, in 99% din cazuri se renoveaza si elementele de izolare - izolarea peretilor, podelelor si tavanelor sau inlocuirea ferestrelor cu coeficienti mai buni.

La randul sau, aceasta reduce capacitatea de incalzire necesara. De exemplu, o camera din cladirea veche are un radiator din aluminiu cu 8 elementi, care functioneaza la o temperatura ridicata a agentului de racire 80/60 grade C si asigura caldura necesara in camera. Acelasi radiator va oferi o cantitate suficienta de caldura chiar si atunci cand functioneaza in modul de condensare, de exemplu 60/40 grade C, pentru noua cladire renovata, deoarece puterea de caldura necesara va fi deja mai mica. Adica nu este necesara inlocuirea radiatorului.

Mitul 2: Condensarea generata de centrala cu condensare este o problema / Gresit!

Condensul produs de o centrala termica pe gaz cu condensare poate fi mai putin de 1 l de condens/ ora. Apa condensata are un pH intre 4,2 -5 si trebuie drenata intr-o teava speciala de scurgere.

Mitul 3: Intretinerea unei centrale cu condensare este mai dificila decat cea conventionala / Gresit!

Cu cat sistemele sunt mai noi, cu atat sunt mai usor de intretinut. Este extrem de important ca intretinerea si service-ul sa fie asigurate de o echipa de specialisti pentru a asigura o durata lunga de viata a instalatiei. Toate componentele sunt usor accesibile, sunt usor de curatat si piesele pot fi inlocuite usor si economic. Curatarea si intretinerea regulata a echipamentului duc la un consum mai redus de combustibil.

In concluzie:

Indiferent daca functioneaza sau nu in modul de condensare, centrala cu condensare va fi cea mai buna metoda de incalzire a unei case, intotdeauna mai eficienta din punct de vedere energetic decat centrala conventionala. Va ajuta la reducerea facturilor la gaz, protejand in acelasi timp mediul si economisind resursele naturale. O centrala pe gaz cu condensare bine intretinuta este, fara indoiala, o investitie extrem de buna si fiabila pe termen lung, cu cheltuieli reduse pe viitor.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului