Constructia casei

#eliminare mucegai #amenajare beci #beci casa

Lucrari necesare in beci

Beciul este locul destinat depozitarii, insa chiar daca nu il folosesti zilnic, trebuie sa il mentii curat si frumos mirositor, in special daca aici pastrezi si alimente. Amestecurile de frunze si flori uscare, spray-urile cu aerosoli sau lumanarile parfumate sunt de mare ajutor atunci cand vien vorba de indepartarea mirosurilor neplacute.

Insa, aceste solutii nu pot fi folosite la nesfarsit. Trebuie sa afli cauza mirosurilor neplacute din beci si sa o indepartezi. Acest lucru va fi extrem de benefic pentru sanatatea ta.
 

Sanatatea si mirosul din beci


Mucegaiul din beci emite toxine care pot duce la probleme de sanatate complicate, in special la expunerea indelungata. Beciul este un loc propice dezvoltarii mucegaiului, deoarece dispune de intuneric si multa umezeala. Mucegasiul este un factor de risc pentru copii, persoanele cu un sistem imunitar scazut sau pentru cei care sufera de afectiuni respiratorii.

Daca suspectezi ca in beciul tau se gasesc depozite de mucegai, este foarte important sa faci o curatenie generala si indepartezi mucegaiul. Mucegaiul se dezvolta in climate umede, astfel ca pe langa curatenie, trebuie sa izolezi foarte bine si beciul pentru a preveni viitoarele probleme.

De asemenea, in beci este indicat sa instalezi un dezumidificator care sa reduca umiditarea aerului si sa previna formarea de mucegai. Atunci cand umiditatea scade sub 50% este foarte greu sa se mai formeze mucegai.
 

Indepartarea mucegaiului din beci


Indepartarea mucegaiului din beci poate fi o sarcina dificila, deoarece sporii de mucegai se pot raspandi din beci in toata locuinta. Este recomandat sa indepartezi cu grija muceagaiul si sa folosesti aspiratorul. Dupa ce cureti bine, este indicat sa golesti aspiratorul, astfel incat mucegaiul sa nu se dezvolte.

Dupa ce indepartezi mucegaiul, trebuie sa aerisesti bine beciul si sa il cureti foarte bine. Redu umiditatea din beci si instaleaza si un dezumidificator.
 

Cum sa previi aparitia mucegaiului


Pentru a preveni reaparitia mucegaiul, este indicat sa speli bine beciul, in special zonele afectate. Foloseste sapun si apa calda si spala cat mai bine locurile in care a fost mucegai. Dupa ce speli, sterge bine si sa sa se usuce complet. Daca in beci dispui si de o fereastra, oricat de mica, este indicat sa o lasi deschisa si sa aerisesti foarte bine.
 

Mirosul din beci


Dupa indepartarea mucegaiul, care un factor de risc pentru sanatate si care cauzeaza si mirosul respingator al beciul, poti folosi diverse metode pentru a pastra aerul proaspat in beci. Spray-urile, lumanarile parfumate sau florile uscate poti fi folosite pentru a elimina mirosul neplacut al beciului.

De asemenea, nu trebuie sa uiti ca beciul trebuie curatat frecvent, pentru a preveni reaparitia mucegaiului. Tine minte ca mucegaiul emite toxine periculoase pentru toti cei care locuiesc in casa, in special pentru copii.

Indepartarea mucegaiului din beci este o masura sigura si eficienta de eliminare a mirosurilor neplacute si de protejare a sanatatii intregi familii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea