Constructia casei

# constructie masina electronica #masina electronica #masina #constructie casa

Locuintele nou construite, obligate prin lege sa aiba statii de incarcare pentru masinile electrice

 

 

 

Locuintele nou construite vor fi obligate prin lege sa detina statii de incarcare pentru masinile electrice. Aceasta lege vine o data cu cresterea cererii pentru masini electrice, dar si cu dorinta autoritatilor de a face, treptat, trecerea la masini electrice, in locul celor clasice, care polueaza foarte mult.

Noua lege este valabila incepand din 2022 in Marea Britanie. Aici, guvernul doreste sa introduca obligativitatea de a instala o statie de incarcare electrica pentru fiecare casa nou construita. Aceeasi lege va obliga supermarket-urile si cladirile de birouri sa aiba o astfel de statie de incarcare, scrie BBC.co.uk.

Guvernul Marii Britanii isi doreste ca pana in 2030 sa interzica vanzarea de masini cu motoare termice.

Pana atunci insa, autoritatile au in plan sa investeasca aproximativ 600 de milioane de euro in infrastructura de incarcare a vehiculelor  electrice, astfel incat acestea sa devina principalul mijloc de transport al oamenilor. In prezent, Marea Britanie are aproximativ 25.000 de puncte de incarcare, iar numarul acestora va creste substantial incepand din 2022.

In plus, cladirile de birouri deja construite, dar si cladirile care trec prin renovari majore, vor fi obligate sa instaleze statii de incarcare electrice.

Pana in 2030, Marea Britanie doreste sa aiba cel putin 250.000 de puncte de incarcare pentru masini electrice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea