Constructia casei

# adeziv lemn #adeziv pentru lemn #lemn

Informatii utile cu privire la adezivul pentru lemn. Principalele sale utilizari

In cazul in care vrei sa te implici direct in constructia casei visurilor tale sau a diferitelor obiecte din lemn, poate ar fi o idee buna sa arunci un ochi asupra tipurilor de adeziv pentru lemn. In primul rand, trebuie lamurit faptul ca adezivii joaca un rol extrem de important in industria lemnului, chiar daca nu sunt elemente ce ies in evidenta. Diferenta dintre adezivi si lacuri sau vopsele tine de un anumit aspect: calitatea adezivilor nu sare in ochi la prima vedere ci se observa in timp. Odata cu utilizarea obiectelor se observa si durabilitatea si rezistenta adezivilor folositi.

Principalele utilizari ale adezivilor

  • Se pot folosi pentru a obtine placi derivate din lemn;
  • Se pot folosi pentru imbinarea partilor de mobilier din lemn;
  • Se pot utiliza in fabricarea panourilor din lemn stratificat.

Cand alegi adezivul perfect pentru constructia ta, trebuie neaparat sa ai in vedere rezistenta la umiditate. Absolut orice constructie din lemn, fie ca e in interior sau la exterior, va fi expusa umiditatii, astfel ca si adezivul utilizat trebuie sa aiba anumite calitati. Un adeziv pentru lemn la care vei regasi aceasta calitate este ceea ce se incadreaza in categoria de adeziv D4.

Inainte de a trece mai departe, sa aruncam o privire asupra acestor indicatori:

  • D1 – este perfect atunci cand vine vorba de imbinarile lemnului de esenta moale, de preferat pentru interior, unde lemnul nu este expus la intemperii si umiditate ridicata;
  • D2 – asemanator adezivului D1, este potrivit pentru a fi folosit in medii interioare ce nu sunt expuse la umiditate;
  • D3 – poate fi folosit si pentru constructii interioare ce sunt expuse la umiditate sau la un mediu umed, insa doar pentru o perioada scurta de timp;
  • D4 – acesta este un adeziv pentru lemn, de cea mai buna calitate, care poate fi folosit pentru constructii ce sunt expuse la un mediu umed pentru o perioada lunga de timp; astfel, devine perfect pentru a fi utilizat in baie sau bucatarie, sau chiar si in exterior, de exemplu la mobila de lemn din gradina.

Ce inseamna un adeziv pentru lemn D4?

D3 sau D4 sunt doar niste indicative care arata exact unde si cum pot fi folositi acesti adezivi. In categoria D3 exista un adeziv imbunatatit care poate fi utilizat chiar si pentru perioada de iarna, pentru constructii interioare sau exterioare care nu sunt expuse la apa decat pentru o perioada relativ scurta de timp. Astfel, cel mai indicat ar fi sa folosesti un adeziv D3 pentru zone care nu sunt expuse prea mult timp la intemperii, cum ar fi imbinarea treptelor, a usilor sau chiar si a ferestrelor, insa in zone relativ protejate.

Adezivul D4 este extrem de diferit de D3, deoarece se poate folosi si la imbinarile care sunt mult mai expuse la umiditate si intemperii. De asemenea, poate fi folosit atat in interiorul cat si in exteriorul casei tale. Acest tip de adeziv este potrivit pentru fabricarea panourilor de lemn stratificat, a ferestrelor si a usilor din exterior.

Daca doresti sa te implici mai activ in constructia casei tale, trebuie sa ai in vedere aceste informatii. De asemenea, daca este vorba de o investitie in adeziv pentru lemn, este bine sa iei in calcul durabilitatea acestuia si sa apelezi aici la o companie de incredere, cu traditie pe piata, cum ar fi klebrom.ro. Astfel, casa ta va fi mai rezistenta la orice fel de intemperii!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea