Constructia casei

#alegere moderna # soba pe lemne #soba

Incaperi cu sobe pe lemne - Un standard vetust, o alegere moderna

Cand auzim de sobe probabil primul lucru la care ne gandim sunt casele de adineauri din mediul rural. Acolo si atunci, toti aveau sobe pe lemne, acestea fiind elementul central care ajuta la incalzirea locuintei si prepararea mancarii. Ei bine, in momentul de fata, sobele moderne pe lemne sunt din ce in ce mai cautate, motivele fiind diferite dar totusi similare in acelasi timp.

 

Caldura generata mult mai ieftin si aspectul (atat unul rustic-nostalgic, cat si modern, in functie de stil) sunt motive foarte puternice pentru care sobele sunt la mare cautare chiar si in zonele urbane, unde se doreste oferirea unei note de autenticitate, dar si de atentie fata de problemele de mediu sustinute de sursele standard de incalzire.

Sobele pe lemne pot fi cu samota sau din fonta, suedeze sau norvegiene, totul in functie de necesitatile estetice si functionale ale clientilor. Bineinteles ca principala functie a sobelor este de o oferi caldura, insa aspectul acesta e unul foarte atractiv si poate complementa si evidentia designul unei incaperi, in special in cazul in care clientul nu detine resursele necesare pentru un semineu complet, care este intr-adevar mai scump.

Sobele pe lemne, conform specialistilor furnizori si montatori Seminee-Expert.ro, reprezinta o alegere inspirata ale zilelor noastre din mai multe motive foarte evidente:

  • Sunt sofisticate - Pentru multe stiluri de interior sau preferinte personale, sobele pe lemne sunt foarte potrivite.

In vestul Europei, sobele pe lemne sunt in mare cautare atat datorita avantajelor functionale cat si ca element de design interior.

Indiferent de incapere, o soba poate completa aspectul general si face din spatiu unul mult mai primitor.

Furnizorii cu experienta pot pune la dispozitie sobe de mai multe feluri, iar astfel, oricarui fel de camera i se poate potrivi perfect un astfel de sistem de incalzire.

  • Se pot instala oriunde - Daca structura incaperii si configuratia peretilor nu prezinta obstacole functionale, soba poate fi amplasata cu succes in aproape orice loc.

In aceasta situatie, soba nu mai este doar un element estetic, ci poate constitui o sursa considerabila de incalzire a intregii case. Din nou, aici totul tine de inspiratia personala si de profesionalismul firmelor la care apelam cand dorim cumpararea si instalarea de sobe pe lemne.

  • Te costa mai putin sa incalzesti casa - Lemnul este inca una dintre cele mai ieftine resurse naturale, iar asta cu siguranta se reflecta si pe piata sistemelor de incalzire.

O soba pe lemne poate completa sau chiar inlocui total sursele de caldura standard, fie ele bazate pe curent electric sau pe gaz.

  • Esti mai prietenos cu mediul - In materie de emisie a dioxidului de carbon, lemnul este considerat un combustibil neutru.

De aceea este inca folosit in masa pentru incalzirea atat a caselor personale, cat si in cazul unor cladiri cu functii mai ample, unde cei ce le detin pun accent pe responsabilitatea sociala si doresc sa produca un impact cat mai mic asupra mediului inconjurator si a sanatatii umane.

Mici sau mari, contemporane sau traditionale, sobele pe lemne aduc valoare in orice casa.

Specialistii Seminee-Expert.ro ofera de peste 10 ani servicii complete de furnizare si instalare a unor diverse sisteme de incalzire, inclusiv sobe pe lemne. Personalul specializat produce si furnizeaza clientilor multe stiluri de seminee si sobe, reusind sa se ridice punctual si inteligent deasupra asteptarilor pentru orice proiect.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare