Constructia casei

#lucrari de calitate #lucrari #constructie casa

Importanta executarii unor lucrari de calitate

Majoritatea constructiilor rezidentiale noi se construiesc intr-un ritm destul de rapid iar pentru ca viitorul proprietar sa se asigure ca totul s-a realizat la standarde inalte si la final va primi o locuinta de calitate, trebuie sa cunoasca inainte de toate anumite informatii vitale.

 

Dupa cum se stie, conditiile meteorologice au o influenta semnificativa asupra constructiilor si deterioararea suprafetelor cladirilor si infiltrarile de apa se datoreaza realizarii unor hidroizolatii de proasta calitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca echipa care s-a ocupat de lucrari ori nu a avut suficienta experienta ori nu a luat in calcul conditiile date.

Asemenea unei probleme de matematica, asa este si cazul hidroizolatiilor. Se dau anumite elemente ce reprezinta conditiile, se face o constatare a necesitatilor iar pe baza acestora se aplica solutiile potrivite.

In ceea ce priveste zonele unde exista o umiditate ridicata este mai mult decat necesar sa se ia in calcul realizarea unor hidroizolatii intrucat aceasta poate opri aparitia mucegaiului, sporilor si a altor asemenea elemente care pot avea un impact major asupra sanatatii umane.

Lucrarile de o asemenea anvergura nu sunt destinate numai constructiilor rezidentiale intrucat in foarte multe tipuri de constructii este necesara aplicarea acestora cum ar fi aeroporturile, fatadele cladirilor, monumentele istorice si de arta, sosele, rezervoare de apa potabila si multe altele. Importanta este, desigur, evidenta, asadar randurile urmatoare nu au alt rol decat sa demonstreze cat este de necesar sa se acorde o atentie deosebita pentru acest subiect.

Calitatea porneste de la profesionistul care realizeaza lucrarile

Conform studiilor unor serii de cercetari s-a demonstrat ca, in contextul in care o constructie rezidentiala pe suprafata careia s-a aplicat o hidroizolatie a avut o rezistenta mult mai buna in timp fata de una care nu avea realizate asemenea lucrari. Dar avantajele nu se rezuma numai la rezistenta in timp a cladirilor ci si la economia pe care o realizeaza un proprietar din punct de vedere al resurselor consumate.

Acestea doua constituie motive suficient de bune pentru ca aceste lucrari de hidroizolare sa se realizeze numai de catre cei care au o experienta bogata in domeniu intrucat etapele pe care le presupune trebuie respectate intocmai.

Exista mai multe tipuri de asemenea lucrari si anume cele pentru terase circulabile sau terase necirculabile iar in functie de acestea se determina materialul ce trebuie aplicat iar acestea sunt PVC, membrana bituminoasa sau poliuretan. Fiecare dintre acestea presupune o abordare diferita din punct de vedere al aplicarii, si este bine de stiut ca materialele utilizate sunt si ele de mai multe tipuri – rigide, elastice si lichide. La randul lor modalitatea de aplicare presupune respectarea unor instructiuni emise de producator pentru ca lucrarea sa nu fie periclitata din cauza nerespectarii unor conditii.

Lucrarile de hidroizolatii profesioniste

In momentul in care se vorbeste despre lucrari de hidroizolatii la cele mai inalte standarde, profesioniste si de un raport calitate – pret ireprosabil, echipele ce realizeaza asemenea lucrari, inainte de demararea acestora trebuie sa realizeze diverse analize hidrologice, geotehnice sau chimice pentru a putea oferi solutii competente si complexe adaptate fiecarei situatii in parte.

Rezultatul final trebuie sa ofere un grad de satisfactie ridicat beneficiarului si sa intruneasca toate conditiile optime specificate la inceputul acestor lucrari.

Eventualele daune care se pot produce in lipsa hidroizolatiilor duce la investitii mari care de multe ori nu pot fi acoperite prin simpla alocare a unui buget. Milioane de oameni afectati de problemele pe care le aduc cu sine intemperiile vremii nu sunt o joaca si trebuie tratate cu seriozitate.

Asadar rolul hidroizolatiilor este clar stabilit si anume acela ca devine un aliat eficient in momentul in care vine vorba despre etanseizarea constructiilor in fata intemperiilor, zgomotului provenit din exterior, economisirea resurselor si multe altele.

De asemenea, in acest caz se poate vorbi despre protejarea materialelor de constructii utilizate pentru ridicarea constructiilor in ceea ce priveste schimbarile proprietatilor fizico-chimice ale acestora. Coroziunea, un alt dusman al constructiilor, dupa aplicarea unei hidroizolatii de calitate, devine o amintire.

Echipa de profesionisti trebuie sa dea dovada de un bun randament la locul de munca, sa existe o buna organizare, sa se receptioneze suprafata suport cu exigenta iar calitatea materialelor sa fie superioara. Toate acestea care au fost enumerate contibuie si influenteaza modul in care s-au realizat lucrarile de hidroizolatii.

Siguranta, calitate si confort

Aceste trei elemente contribuie la o satisfactie garantata in momentul in care aceste lucrari de hidroizolatii s-au realizat in mod corespunzator de o echipa profesionista si experimentata in domeniu. Pentru a putea finaliza asemenea constructii nu este necesar ca echipa sa aiba experienta dar este vital ca materialele si echipamentele utilizate sa fie si ele la randul lor la cele mai inalte standarde.

Nu este intotdeauna simplu sa oferi un suport material si tehnic exceptional dar, orice firma recunoscuta din acest domeniu trebuie sa respecte aceste elemente. Lucrarile de calitate depind tot de aceste aspecte si pentru ca la final satisfactia sa fie in concordanta cu cerintele profesionalismul si experienta nu trebuie sa lipseasca.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea