Constructia casei

#pompe submersibile #infiltratii apa #inundatii

Evacuarea apei in cazul infiltratiilor active cu pompe submersibile pentru ape uzate

De ceva vreme ne confruntam in Romania cu o adevarata problema, pe care unii poate ca nu au constientizat-o, iar altii poate ca nu i-au aratat atentia pe care aceasta o merita. Hidroizolarea elementelor de constructie aflate in contact permanent cu solul, si implicit scoaterea surplusului de apa de acolo unde acesta s-a acumulat, reprezinta o problematica a ultimilor ani, pe care specialistii in pompe submersibile pentru ape murdare incearca sa o elucideze.

Daca va intrebati care este legatura dintre pompe submersibile pentru ape uzate si apa din subsoluri sau din spatiul aferent fundatiilor, ei bine explicatia este mai mult decat simpla. In aceste cazuri, produsele de tip pompe submersibile pentru ape murdare sunt utilizate pentru a scoate apa care balteste, in vederea efectuarii ulterioare a reparatiilor.

In cazul infiltratiilor active, adica in cazul in care prin elementul de constructie de beton se prelinge apa in interiorul structurii, vor fi folosite sisteme speciale de hidroizolare care insa nu suporta contactul permanent cu apa. Da, exista intr-adevar si cazul materialelor noi de hidroizolare care, in contact cu apa reactioneaza intr-un sens pozitiv, iar aici putem mentiona cazul mortarelor rapide de reparatie sau a plug-urilor cu intarire rapida (de la 30 de secunde pana la 2 minute), insa acestea sunt materiale speciale care au un pret destul de usturator, raportat la conditiile economice de astazi.

Pentru a opri o infiltratie activa intr-un perete, ulterior scoaterii apei in exces cu ajutorul unei pompe submersibile pentru ape murdare, pot fi folosite bariere de injectare sau injectii perimetrale de tip pereti cortina. Poate ca fenomenul pare putin rupt din viitor, insa aceste sisteme reprezinta cu adevarat viitorul in ceea ce priveste segmentul hidroizolarii si a stoparii infiltratiilor de apa.

Pentru injectare pot fi folosite rasini speciale, de tip epoxidic sau, mai bun decat atat poliuretanica care, odata intarite, au proprietatea de a monolitiza elementul de constructie si de a nu mai perimite apei sa se infiltreze in structura de beton. Unele dintre rasinile folosite sunt atat de inteligente incat pot fi folosite chiar si acolo unde este prezenta apa, in urma reactiei cu aceasta ele avand proprietatea de a spuma.

Un caz deosebit este cel al injectarii in planseu, unde in urma extragerii unei carote poate fi vazut daca intr-adevar rasina intalneste apa ce trebuie extrasa cu pompe submersibile, spuma creata fiind vizibila cu ochiul liber in structura placii sau a sapei, mai exact in pori. In cazul in care in structura este intalnita apa, se va aplica un al doilea strat de rasina prin injectare, deoarece spuma are doar proprietatea de a impinge apa inafara crapaturii, iar a doua injectare are rolul etanseizarii.

Lucrarile de stopare a infiltratiilor active sunt variate insa toate au la baza un element comun. Apa. Apa in constructii nu are un efect tocmai benefic, de aceea este foarte important ca aceasta sa fie evacuata inainte de inceperea oricarui tip de lucrari. Folosirea de pompe submersibile ne poate ajuta foarte mult, iar pe acestea le putem gasi in magazine specializate precum www.shop-einstal.ro. In acest fel, lucrarile pot inainta fara probleme, iar garantia bunei executii a lucrarii se va concretiza prin absenta defectelor la care am facut referire.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea