Constructia casei

#sporire confort #confort casa #casa

Deciziile utile pe care sa le iei ca sa iti sporesti confortul cand stai la casa

Cu siguranta, fiecare persoana isi doreste sa aiba un spatiu confortabil si placut in care sa locuiasca, iar daca detii o casa, ai mai multa libertate in ceea ce priveste modul in care iti decorezi si iti organizezi spatiul. De aceea, daca vrei sa obtii mai mult confort cand stai la casa, iata cateva sfaturi utile de care sa tii cont ca sa iti creezi un mediu placut si relaxant.

Identifica zonele cheie ale casei tale

Inainte de a incepe sa faci vreo schimbare semnificativa, este important sa identifici zonele cheie ale casei tale. Acest lucru poate varia in functie de preferintele personale si nevoile tale specifice, dar ar putea include, de exemplu, zona de relaxare, zona de lucru, spatiul in care te odihnesti sau cel in care gatesti. Identificarea acestor zone cheie iti va permite sa iti concentrezi eforturile si resursele in directia corecta.

Izoleaza-ti casa ca sa obtii un confort sporit

Un alt mod de a imbunatati confortul la casa este sa iti izolezi locuinta din punct de vedere termic si fonic. Asadar, daca iti doresti sa ai un confort termic imbunatatit, iar zgomotele sa nu te mai deranjeze cand vrei sa te relaxezi, poti apela la vata bazaltica, adica la un material foarte eficient cand vine vorba de reducerea pierderii de caldura prin pereti si acoperis. In plus, ajuta la reducerea zgomotului si ofera, printre altele, un confort acustic.

Creeaza-ti o zona de lucru confortabila

Daca lucrezi de acasa sau petreci mult timp lucrand la calculator, este important sa ai o zona de lucru confortabila si bine organizata. Asigura-te ca biroul tau este amplasat intr-o zona luminoasa si aerisita. In plus, ai nevoie de un scaun confortabil astfel incat sa sustina o pozitie corecta a spatelui. De asemenea, asigura-te ca ai suficient spatiu pentru a-ti organiza documentele si echipamentele de lucru.

Amenajeaza-ti dormitorul in mod corespunzator

Somnul este esential pentru sanatatea ta, asa ca este important sa ai un dormitor confortabil si bine organizat. Asigura-te ca ai la dispozitie un pat sau o saltea confortabila, dar si perne care sa iti tina capul si gatul intr-o pozitie dreapta. De asemenea, evita sa iti supraaglomerezi dormitorul cu o groaza de obiecte, ca sa ai parte de un mediu linistit si relaxant.

Asigura-te ca ai un spatiu de gatit functional

Pentru multe persoane, bucataria este inima casei si petrec mult timp in incaperea respectiva pentru a gati sau socializa. De aceea, daca si tie iti face placere acest lucru, asigura-te ca ai o bucatarie functionala si bine organizata, cu suficient spatiu pentru depozitare si gatitul propriu-zis. De asemenea, e indicat sa ai mereu la dispozitie toate echipamentele necesare pentru a te simti bine cand gatesti si sa o faci intr-un mod eficient.

Creeaza-ti un spatiu exterior placut

Daca ai o gradina sau un teren in jurul casei tale, creeaza un spatiu exterior placut unde sa te poti relaxa si unde sa poti socializa atunci cand vin prietenii sau rudele pe la tine. Poti pune o masa si cateva scaune confortabile pentru a putea lua masa afara sau poti adauga un gratar pentru a putea gati afara in zilele frumoase de vara. De asemenea, ia in considerare sa plantezi  flori sau sa iti amenajezi un gazon, ca sa-ti imbunatatesti starea de spirit si sa te bucuri cu adevarat de casa ta.

Cand vine vorba de un confort sporit, este important sa identifici zonele cheie ale casei tale si sa incepi amenajarea si achizitionarea de obiecte noi in functie de planurile si preferintele tale. Investeste putin timp si efort in a-ti organiza si decora casa, astfel incat sa te simti relaxat si confortabil in propria ta locuinta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea