Constructia casei

# alegere usi metalice #usi metalice

De ce sa tii cont pentru a alege cele mai bune usi metalice

Orice locuinta are nevoie de mijloace de izolare solide si rezistente. Aceasta necesitate este justificata atat prin prisma faptului ca locatarii unei case trebuie sa se simta mereu in siguranta, cat si din punct de vedere al randamentului economic pe care trebuie sa il aiba o locuinta. Orice casa trebuie sa fie bine izolata, pentru ca facturile la gaz si electricitate sa nu devina greu de suportat pentru locatarii sai. Din punct de vedere al randamentului economic, dar si al securitatii asigurate, una dintre cele mai utile inventii ale ultimilor ani sunt usile din metal. Cele mai bune usi metalice ofera un confort sporit, izolare termica si fonica, dar si o securitate la cel mai inalt nivel. Usile metalice pot fi impenetrabile, daca sunt alese intelept, si iti ofera si un confort sporit. Pentru a te bucura de toate aceste avantaje, este necesar sa stii cum sa alegi usa pentru casa ta. Iata care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul, pentru a alege cea mai buna solutie.

Caracteristicile tehnice ale unei usi metalice

Cele mai importante elemente care definesc o usa metalica sunt cele legate de caracteristicile tehnice. In aceasta categorie se incadreaza sistemele de securitate, materialele folosite la fabricarea usii, tipul izolatiei, tipul furnirului, al menerelor, precum si al bolturilor de fixare. Fireste, aceste caracteristici pot varia in functie de preferinte, dar si de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Foarte important este sa tii cont de incuietorile de care dispune usa pe care o alegi. Poti opta pentru variante cu una, doua sau chiar trei yale. Cu cat mai multe, cu atat mai sigura va fi usa, insa in acelasi timp fiecare yala in plus presupune si un cost suplimentar. Din punct de vedere al materialelor folosite, tabla zincata este o solutie foarte populara si practica, iar materialul de izolare la care producatorii apeleaza, pentru garantia unei excelente izolari termice si fonice este spuma poliuretanica.

Cum gestionezi dimensiunea

Si in functie de dimensiunile pe care le are poti alege usa. Din acest punct de vedere, poti aborda doua strategii. Prima este cea prin care iti alegi usa in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie. Aceasta solutie este una care poate ajunge sa implice costuri destul de mari, deoarece personalizarea dimensiunilor unei usi poate sa coste destul de mult. Oricum, daca doresti sa apelezi la aceasta varianta, un producator de calitate iti poate oferi optiunea de a modifica usa preferata, dupa bunul tau plac.

Alternativ, ai varianta de a ajusta peretii in asa fel incat sa ai spatiu pentru cel mai bun model de usa pe care il gasesti la magazin. Aceasta solutie poate sa fie ceva mai solicitanta, din punct de vedere al muncii depuse si al deranjului creat la locuinta, insa te ajuta sa economisesti multi bani, deoarece vei putea accesa un model standard de usa. Varianta ajustarii peretilor la usa si nu invers este foarte accesibila celor care au case noi, deoarece ei pot lua in calcul dimensiunile usii alese, atunci cand proiecteaza locuinta.

Daca vrei sa iti montezi o usa de calitate, pentru a o inlocui pe cea actuala, sau daca planuiesti sa iti construiesti o locuinta noua, la Maco gasesti variante de usi din cele mai bune materiale. Dotate cu sisteme de securitate dintre cele mai rezistente si produse din materiale cu finisaje extrem de placute din punct de vedere estetic, usile oferite de Maco sunt disponibile in multiple variante de dimensiuni si pot fi personalizate in functie de nevoile tale.

Sursa foto: maco.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare