Constructia casei

# acoperisul casei #acoperis

De ce aspecte trebuie sa tii cont pentru a pastra acoperisul casei intr-o stare buna?

Acoperisul este, fara indoiala, partea cea mai vulnerabila care face parte din exteriorul unei cladiri. Razele ultraviolete puternice, vantul, ploaia, grindina, zapada si lapovita afecteaza, in timp, felul in care acesta se prezinta, contribuind la deteriorarea sigura a sa. Pentru ca fiecare proprietar de casa sa aiba certitudinea ca acoperisul este cu adevarat rezistent, trebuie sa aleaga, mai intai, unul care sa fie realizat din materiale de calitate. Ulterior, importanta este si instalarea acestuia, care trebuie sa fie adecvata. Nu in ultimul rand, trebuie luat in calcul si un proces de intretinere preventiva.

 

Intretinerea acoperisului este esentiala pentru a preveni aparitia deteriorarii sale. Identificarea timpurie a problemelor pe care le poate avea acesta ajuta la extinderea duratei sale de viata, iar pentru ca proprietarul casei sa fie sigur ca acoperisul sau va rezista ani buni, este recomandat sa apeleze la o firma acoperisuri Bucuresti.

Verificarea regulata a acoperisurilor

Verificarea regulata a acoperisurilor la fiecare cativa ani este foarte importanta pentru a putea lua masurile preventive necesare impotriva oricaror incidente. Acest lucru este valabil mai ales daca locuinta se afla intr-o zona cu conditii meteorologice extreme. Aceasta verificare trebuie sa fie facuta de persoane cu experienta in acest domeniu, care sa aiba cunostinte solide in legatura cu metoda de abordare a fiecarei situatii.

Eliminarea cauzelor care duc la infiltratii

Chiar daca infiltratiile par nesemnificative initial, odata cu sesizarea oricarei nereguli este recomandat sa se apeleze la un profesionist care sa identifice cauza scurgerii de apa si sa o repare de urgenta. In caz contrar, in timp, se pot observa efecte destul de grave, care pot solicita costuri mai mari. Sunt situatii in care proprietarii caselor asteapta atat de mult, incat problema acoperisului nu mai poate fi rezolvata altfel decat prin inlocuirea sa, proces care este cu mult mai scump.

Mentinerea acoperisurilor si a burlanelor curate

Fiecare proprietar al unei case sau cladiri ar trebui sa ia in considerare curatarea acoperisului si a burlanului cel putin o data pe an. Resturile si murdaria de pe acoperis se scurg in burlan, lucru care poate sa cauzeze in timp infundarea sa si impiedicarea curgerii line a apei acumulate. In aceasta situatie, acoperisul se poate deteriora, ceea ce ar putea duce la aparitia posibilelor infiltratii amintite anterior.

Verificarea acoperisurilor trebuie sa fie efectuata preventiv in mod regulat de catre profesionisti instruiti. Detectarea timpurie a problemelor ajuta ca procesul de reparare sa fie mult mai usor de gestionat. Verificarea si intretinerea acoperisurilor ar trebui, de asemenea, sa aiba loc dupa evenimente meteorologice extreme, cum ar fi in cazul furtunilor cu grindina sau a vanturilor puternice. Ingrijirea si repararea diverselor defectiuni care apar la nivelul acoperisului sunt necesare pentru a-i extinde cu succes durata de viata, iar serviciile oferite de experti in acest domeniu reprezinta cea mai buna solutie pentru a avea certitudinea ca acoperisul este reparat si intretinut corespunzator.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare