Constructia casei

#montare tabla cutata #montare tabla # tabla cutata

Cum se monteaza corect tabla cutata?

Un material de constructii foarte versatil, pe care il poti utiliza pentru acoperisuri, garduri, fatade si multe alte tipuri de aplicatii, tabla cutata este aleasa adesea datorita pretului redus pe care il are, in comparatie cu alte produse similare.

 

Un alt avantaj mai putin cunoscut al tablei cutate este si montajul simplu si rapid, cu conditia ca materialul sa fie gata taiat la dimensiunile potrivite de catre producator. Un astfel de producator este si RoofArt, care ofera solutii pentru acoperisuri in Romania la standarde nordice de peste 20 de ani.

Conform echipei RoofArt, montajul tablei cutate pe acoperisuri consta in cateva etape relativ usoare, facilitate de simplitatea profilului, pe care le poti parcurge singur cu putina indemanare si atentie.

1. Masuratorile efectuate pe acoperis

Pentru efectuarea masuratorilor in vederea instalarii tablei cutate va fi necesar sa masori lungimea si latimea si apoi sa inmultesti aceste valori. Procedeaza astfel pentru fiecare panta a acoperisului.

Atunci cand efectuezi masuratorile, ia in calcul si suprapunerea panourilor de tabla cutata. Echipa RoofArt te poate ajuta cu informatii avizate in acest sens, insa, in general, suprapunerea se face cu o cuta.

2. Pregatirea suprafetei

In cazul montajului pe acoperisuri, tabla cutata se poate instala direct pe vechiul sistem de invelitoare, daca situatia permite. Pentru a te asigura ca acest lucru este posibil, RoofArt recomanda o evaluare specializata.

Conform RoofArt, inaintea instalarii tablei cutate, pentru un montaj corect, ferit de condens și acumulari de apa, sub tabla cutata se monteaza folia anti-condens. Scopul acestei folii este de a crea un strat izolator. Este posibil ca pentru acest pas sa ai nevoie de putin ajutor, mai ales daca nu ai experienta in acest sens.

Instalarea foliei anti-condens este un pas pe care il poti omite in cazul in care vrei sa realizezi o structura de dimensiuni reduse din tabla cutata, cum ar fi o copertina pentru terasa, care nu trebuie sa dispuna neaparat de un strat izolator in plus.

3. Montajul panourilor de tabla cutata

Atunci cand montezi panourile tablei cutate, este necesar sa incepi din coltul de jos al acoperisului si sa lucrezi de-a lungul acestuia. Dupa ce ai terminat de montat fiecare rand, vei incepe unul nou, care se suprapune pe cel de jos.

Pozitioneaza primul panou de tabla cutata astfel incat sa depaseasca marginea acoperisului cu aproximativ 5 cm. Fixeaza-l cu suruburi suficient de strans pentru a il mentine pe pozitie, dar nu extrem de strans astfel incat sa se formeze o adancitura in metal.

Continua cu urmatorul panou de tabla cutata, suprapunandu-l peste cel fixat cu cel putin o cuta. Aceasta suprapunere va ajuta la protejarea acoperisului de intemperii.

Pentru ultimul panou din rand exista posibilitatea sa fie necesara taierea la dimensiune, in functie de suprapunere. Poti face acest lucru cu ajutorul unui fierastrau.

Continua cu montajul tablei cutate pe urmatorul rand, suprapunand panourile pe randul de jos cu aproximativ 10 cm. Repeta procedeul pana cand termini de montat tabla pe panta acoperisului.

Informatii pe care este bine sa le cunosti:

  • Pentru fixarea unui panou de tabla cutata de la RoofArt, necesarul de suruburi este de 4-6 bucati pe metrul patrat.
  • Tabla cutata RoofArt poate fi produsa si cu ventilatii, o caracteristica extrem de utila in cazul stresinilor, plafoanelor sau sageacului.
  • Pentru un acoperis cu suprafata extinsa, este recomandat sa alegi tabla cutata T18, cu profil suplimentar de rigidizare.
  • Panta minima a acoperisului trebuie sa fie de 14°.
  • Alege profilarea cutelor in exterior, daca planuiesti sa folosesti tabla cutata pentru acoperisuri. In cazul fatadelor, este recomandata profilarea in interior.

Asadar, montajul tablei cutate pe acoperisul oricarei anexe din gospodarie sau in alt tip de aplicatie se poate transforma cu usurinta intr-un proiect de tip DIY, daca tii cont de sfaturile oferite de RoofArt. Astfel, vei reduce costurile pe care le-ar percepe o echipa de profesionisti, in timp ce te bucuri de aceleasi rezultate si de rezistenta maxima.

FOTO: roofart.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului