Constructia casei

#pompe submersibile #inundatii #evacuarea apei

Cum se efectueaza corect evacuarea apei din rezervoarele de stocare

Cand vine vorba despre executia de lucrari la instalatii de mari dimensiuni sau la elemente de constructie de un anumit tip si cu exigente deosebite, este important ca materialele sau echipamentele folosite sa corespunda solicitarilor. Astfel, in scopul consolidarii structurale, pentru evacuarea apei din incinta unora dintre cele mai mari elemente de stocare a apei, mai exact din rezervoare de retentie, trebuie utilizate pompe submersibile ape curate. Abia dupa acest procedeu se poate trece la reparatiile aferente elementului in cauza.

In cazul unui rezervor, mai ales daca acesta va stoca apa potabila, lucrurile devin putin mai complicate. Va fi necesara utilizarea unei pompe submersibile ape curate pentru evacuarea lichidului. Aceste pompe au proprietatea de a transporta apele care nu contin un grad sporit de murdarie, drept pentru care cazul de fata nu va constitui un impediment.

Evacuarea apei din interiorul rezervorului se va face prin puterea de pompare a utilajului, prin presiunea imprimata apei de catre aceste pompe submersibile ape curate. Aceste pompe prezinta avantajul major ca pot fi scufundate fara probleme in apa, materialele din care sunt alcatuite fiind deosebit de rezistente la actiunea solventului natural. Mai important este faptul ca cel putin in cazul apei potabile, in situatia folosirii unor pompe submersibile ape curate dotate cu carcase din otel, acesta nu va reactiona intr-un mod negativ cu apa prezenta in rezervor.

Dupa scoaterea efectiva a apei din incinta se poate trece la reparatiile si cosmetizarile aferente suprafetelor afectate in timp de catre aceasta, avand insa o grija deosebita la materialele ce vor fi utilizate in acest scop. Nu intamplator, special pentru cazul apelor curate, exista materiale special create care sa se comporte exemplar din punct de vedere constructiv dar si microbiologic. Astfel putem regasi mortare de reparatii cu priza foarte rapida, care au si proprietatea de a cosmetiza si de a rezista foarte bine la actiunea apei (amorse, mase de spaclu, mortare cu o anumita granulatie pentru diferite grosimi de strat), dar si sisteme de hidroizolare special concepute pentru contactul direct cu apa curata.

De ce se pune accentul atat de mult pe segmentul mentinerii apei curate? Deoarece aceste rezervoare au proprietatea de a alimenta la randul lor diversi consumatori casnici sau industriali care nu trebuie sa aiba de suferit de pe urma unor substante cu efect nociv ce se gasesc prezente in apa sau in structura materialelor folosite pentru construire sau reparare.

Revenind putin la echipamentele folosite pentru evacuarea apei, si anume la celebrele deja pompe submersibile ape curate, ei bine aceleasi dispozitive pot fi folosite pentru realimentarea cu apa, acolo unde nu exista sisteme speciale de alimentare, sau acolo unde se doreste o suplimentare a presiunii acesteia.

Aceste pompe submersibile ape curate pot reduce foarte mult timpii de lucru si consumurile, constituind veritabile resurse, de nepretuit aproape, mai ales in conditiile in care timpul de executie, de punere in opera sau de a da in exploatare un anumit obiectiv ne conditioneaza in acest sens.

Orice lucrare de constructii necesita materialele si echipamentele potrivite. Pentru cazul special al pompelor submersibile pentru ape curate, //www.pompe-submersibile.com.ro este site-ul care te poate deservi cu cea mai mare rapiditate si care iti poate pune la dispozitie cele mai bune produse la preturi din cele mai mici raportate la piata de profil existenta.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea