Constructia casei

#incalzire in pardoseala #caldura casa #incalzire casa #incalzire in podea

Cum sa instalezi sistemul de incalzire in pardoseala

Locuintele moderne sunt din ce in ce mai mult orientate catre confortul clientului. Sistemele de incalzire in podea sunt usor de instalat si folosit, sunt ideale pentru locuintele cu copii mici sau persoane care sufera de diverse alergii.

Ce trebuie sa stii despre sistemele de incalzire in podea


Sistemul de incalzire in pardoseala functioneaza pe principiul radiatiei termale. Radiatia electromagnetica este emisa de la suprafata unui obiect incalzit. Soarele sau becurile electrice sunt tipuri de radiatii termale.

Electricitatea este utilizata pentru a incalzi elementii caloriferelor, iar caldura este distribuita in camera cu ajutorul radiatiei termale.

Sistemele de incalzire in pardoseala functioneaza pe acelasi principiu. Principala diferenta dintre caloriferele electrice si sistemele de incalzire in podea este faptul ca panourile de incalzire sunt montate in podea. Caldura este radiata in sus, catre tavan.

Cablurile electrice sau tuburile cu apa calda sunt instalate in podea, iar energia lansata de elementi ajuta la incalzirea locuintei. In functie de instalatie, termostatul sistemului de inclzire poate fi setat cu 4 - 8 grade mai putin decat la un calorifer normal. Va oferi acelasi confort si caldura. Acest lucru poate fi extrem de important pentru bugetul unei familii.
 

Cum se instaleaza sistemul de incalzire in podea


Sistemul de incalzire in podea poate fi realizat prin mai multe metode, in functie de tipul de locuinta unde este montat. De asemenea, metodele de instalare difera de la producator la producator, insa principiul este acelasi.

Cele doua tipuri de instalare sunt instalarea "uscata" si instalarea "umeda". Instalarea uscata necesita ca panourile de caldura sa fie montate in podea. Instalarea umeda necesita ca panourile sa fie montate in podea, intr-un strat de ciment. Acest tip de instalare este potrivit pentru constructiile noi.
 

La ce sa fii atent cand instalezi sistemul de incalzire in podea


Sistemul de incalzire in pardoseala poate fi instalat de orice persoana mai priceputa, insa este indicat sa te consulti inainte cu un specialist. Acesta iti poate oferi sfaturi pretioase despre sistemul de incalzire si racire si despre metodele de instalare a sistemului de incalzire in podea.

De asemenea, este indicat sa analizezi foarte bine izolatia casei si sa te gandesti din timp la tipul si sursa de energie pe care le vei folosi. Analizeaza foarte bine factura de electricitate si vezi de unde poti economisi.

Un sistem de incalzire eficient si bine instalat nu necesita foarte multa energie in timpul zilei, atunci cand nu esti acasa. De asemenea, in timpul zileie temperaturile sunt mai mari, ceea ce pastreaza locuinta calda.

Nu trebuie sa treci cu vederea nici tipul de podea pe care il folosesti. Mocheta este un material cu efect de izolare, astfel ca placile ceramice sunt cele mai eficiente. Sistemul de incalzire in podea poate fi instalat si sub podele din vinil sau linoleum, insa si acestea au efect de izolare a caldurii.

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt foarte usor de folosit si instalat si reprezinta o solutie ideala pentru incalzirea locuintelor, acolo unde sistemul energetic este bine pus la punct. Aceste sisteme sunt silentioase, prietenoase cu mediul si extrem de eficiente pentru persoanele care sufera de diverse alergii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea