Constructia casei

# furnizaori materiale de constructii #materiale de constructii

Cum sa gasesti rapid toti furnizorii de materiale de constructii pentru casa ta

Construirea si amenajarea unei locuinte reprezinta o sarcina dificila, deoarece implica un numar mare de materiale. Daca esti in cautarea acestora, ar fi recomandat sa nu alergi de la un depozit la altul. In schimb, cea mai buna alternativa este sa optezi pentru un portal online de materiale de constructii, precum SpatiulConstruit.ro. Acesta te informeaza si, in plus, ai in acelasi loc producatori, distribuitori si specialisti care ofera nu doar produse, ci si sfaturi si recomandari. Am citit mai multe pe acest portal si iti descriem in continuare ce te ajuta sa stii.

 

Magazine de specialitate, depozite, firme de proximitate – de unde sa cumperi?

In majoritatea situatiilor, chiriile si restul costurilor pentru un magazin de proximitate sunt mai mari, iar sortimentul de produse disponibil nu iti ofera intotdeauna cele mai bune solutii. Din acelasi motiv, adaosul comercial poate fi unul mare. Posibil ca nici achizitia de materiale de constructii de la un depozit sa nu reprezinte solutia potrivita pentru tine, fiindca exista cheltuieli pentru manipulare, amplasare si angajati care se reflecta in pret. In plus, poate fi neplacut sa ai o imagine in minte cu privire la ceea ce vrei si apoi sa te trezesti ca, de fapt, nu gasesti ce cauti.

Atunci cand construiesti sau amenajezi, listele de cumparaturi sunt lungi, iar asta iti epuizeaza o mare parte din timp. Consilierii au rolul de a vinde ceea ce au la raft si nu te vor indruma intotdeauna in directia corecta. Este o practica destul de comuna sa se promoveze stocul din depozit, in defavoarea altor produse care ar servi poate mai bine scopului clientului.

Care sunt avantajele unui portal online de constructii?

Primul tau avantaj este legat de adaosuri. Cu o documentare temeinica, pe care o realizezi foarte usor pe un portal precum SpatiulConstruit.ro, poti identifica furnizori care sa-ti ofere solutiile de care ai nevoie chiar si cu 20-30% mai ieftin decat in mod normal. Un alt beneficiu consta in faptul ca vei gasi tot ceea ce ai nevoie intr-un singur loc. Asa vei putea ajunge la rezultate mai rapid, iar achizitiile nu vor mai fi la fel de istovitoare. De asemenea, luand legatura direct cu furnizorii prin intermediul portalului, vei putea obtine oferte si conditii personalizate, dimensionate special pentru proiectul tau, ceea ce este foarte important si chiar salvator in unele situatii, dupa cum stie oricine si-a asumat vreodata un proiect de constructii sau amenajari, fie el mic sau mare.

Pe un portal cunoscut vei avea parte de o gama diversificata de solutii pentru amenajari, de la produse uzuale, pana la cele speciale sau profesionale. Astfel, ai la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru a-ti crea locuinta mult visata.Iar daca ai intrebari sau nelamuriri, dispui de numeroase sfaturi, recomandari, ghiduri si informatii din domeniu.

Cum te pregatesti pentru construirea unei case?

Primul pas este cel de a verifica terenul, pentru a sti sigur ca este unul intravilan. Elaborarea unui certificat de urbanism nu este atat de simpla, iar consiliul local poate ingreuna aceasta sarcina. Studiaza cu atentie actul de proprietate si limitarile, alaturi de un specialist. Pentru proiectare si formalitatile birocratice, trebuie sa colaborezi cu un arhitect pe care sa stii ca te poti baza. Acesta are un rol important in stabilirea obiectivelor si a bugetului si in realizarea proiectului si a eventualelor modificari ulterioare. Multi dintre cei care nu au o viziune clara asupra a ceea ce isi doresc aleg un proiect deja pregatit, dar aceasta este o alternativa pe care nu va sfatuim s-o urmati. E ca si cum v-ati aplica un tratament gasit pe internet fara sa consultati un medic. Asa cum nu sunt doi oameni la fel, nici proiectele nu sunt la fel, chiar daca constructiile rezultate in urma lor pot parea identice. In orice caz, indiferent de preferinte, nu se va tine cont doar de aspectul estetic, ci se vor lua in considerare criteriile de rezistenta, instalatiile si modul de amplasament. Acestea trebuie sa fie create de proiectanti si ingineri, care au cunostinte avansate in domeniu, in functie de conditiile concrete din situ. In clipa in care ai obtinut vizele si autorizatia, se pot incepe lucrarile.

Dupa ce elimini vegetatia din zona, se va realiza trasarea fundatiei prin topografie. In situatia in care exista deja una veche, o varianta este sa fie demolata in intregime, daca asa prevede proiectul. Planurile cu subsol necesita un buldoexcavator, dar cele obisnuite vor putea fi executate manual, prin sapatura cu santuri. Este bine ca lucrarile de turnare a betoanelor de fundatie sa fie realizate si urmarite atent de personal cu experienta, pentru a evita defectele de executie: fundatia e talpa casei si trebuie sa fie cat mai robusta si rezistenta posibil.

Un sfat important ar fi sa acorzi atentie ideii de hidroizolare a fundatiei: daca stai cu picioarele ude mult timp, te imbolnavesti. Hidroizolatia se va aplica in mod continuu si fara imbinari, astfel incit sa formeze un invelis protector fara goluri. In cazul in care nu iti dai interesul intr-un asemenea stadiu, exista sansa ca apa sa se infiltreze in fundatie, facand-o sa se deterioreze. Asa vor aparea igrasia si mucegaiul si multe alte probleme.

Peretii exteriori casei se ridica dupa executarea structurii de rezistenta (stalpi, grinzi, plansee), iar o etapa importanta, ce nu trebuie deloc neglijata, o reprezinta termoizolarea acestora. Ulterior, vor fi realizate restul compartimentarilor de interior. Finisajele sunt ultimele detalii, oferind un design placut incaperilor. Printre cele mai importante elemente se afla gresia si faianta, precum si pardoselile sau finisajele de pereti (vopsele, tapete, lambriuri). Alte elemente sunt cele decorative pentru tavan, aplicele, lustrele si ceea ce tine de instalatiile electrice.

Acoperisul inchide casa

Acoperisul este un element esential al oricarei case, rolul lui principal si cel mai evident fiind acela de a proteja constructia de intemperii. Cea mai comuna forma de acoperis in Romania este acoperisul inclinat, cu sarpanta, aceasta fiind realizata cel mai frecvent din lemn (sarpanta este structura de grinzi, capriori si popi, cu sau fara astereala, care sustine invelitoarea). Exista si ceea ce se numeste acoperis-terasa, dar aceasta varianta nu este nici foarte indicata si nici foarte practicata in tara noastra, unde pe timp de iarna pot exista depuneri mari de zapada. Este important ca acoperisul sa fie conceput de catre un proiectant, care va lua in calcul atat rezistenta acestuia, in functie de forma casei, de invelitoare, de incarcarile structurale, dar si aspectele estetice, precum si detaliile adesea invizivbile care asigura functionarea corecta a acoperisului: termoizolatia, hidroizolatia, foliile de protectie pentru acoperis, sistemul pluvial si accesoriile. In privinta invelitorii propriu-zise, optiunile sunt numeroase: tigla ceramica, tigla din beton, tabla profilata sau ambutisata (asa-numita ”tigla metalica”), tabla faltuita sau prefaltuita, sindrila bituminoasa, sita sau sindrila din lemn, fibre vegetale (stuf, paie), panouri sandwich, panouri si placi din fibrociment, ardezie sau piatra naturala. Alegerea se face in functie de preferintele personale, de buget, de disponibilitate, de ritmul de uzura si de necesitatea de intretinere. Insa, indiferent de tipul de invelitoare ales, montajul este crucial si este indicat sa-l faci numai cu echipe de profesionisti, care ofera garantie pentru lucrari: poti avea cele mai bune materiale, daca sunt puse prost in opera, rezultatul poate fi dezastruos, iar vantul sa-ti smulga tabla de pe casa ori la prima ploaie mai serioasa sa-ti curga apa in living.  

Placerea de a-ti amenaja gradina

Daca ai finalizat constructia casei, ultimul pas este acela de a-ti crea o curte frumoasa. Bineinteles, si in acest domeniu posibilitatile, stilurile si optiunile sunt nenumarate, dar este bine ca, cel putin in privinta plantelor, sa ai ajutorul unui specialist, care te va impiedica sa faci greseala incepatorului nerabdator, si anume aceea de a ingramadi prea multe plante intr-un spatiu mic. E adevarat, e greu la inceput sa-ti privesti curtea goala, dar nu trebuie sa uiti ca pomii vor creste, ca in curand glicina iti va inunda pergola si ca teiul pe care tocmai l-ai plantat (ah! oare nu-i prea aproape de casa?) va ajunge in cativa ani sa-ti acopere cu umbra lui florile ce au nevoie de soare. In privinta mobilierului de gradina, gustul tau personal si stilul de viata te vor ajuta sa alegi cele mai potrivite produse: scaune, fotolii, mese, balansoare, leagane sau alte echipamente de joaca pentru copii, indiferent care sunt nevoile familiei tale, cu siguranta se gaseste o solutie. Atentie insa, chiar si aici este posibil sa ai nevoie de implicarea unor profesionisti. De pilda, daca vrei sa-ti instalezi un foisor, este posibil sa fie nevoie de fundatie. Pentru o bucatarie de vara sau un gratar, va trebui sa tragi instalatii (apa, canalizare, curent). La fel pentru o piscina. Pentru siguranta ta si a familiei tale, este bine sa nu eviti sa consulti un specialist in constructii ori de cate ori vrei sa mai construiesti sau sa mai montezi cate ceva in casa sau in curtea ta.

Acest articol este doar o rapida trecere in revista a informatiilor pe care le poti gasi pe portalul de constructii SpatiulConstruit.ro. In afara de sfaturi si ghiduri utile, ai o comunitate activa pe forum si furnizori de top care isi prezinta gamele de produse si anunta oferte si reduceri. E alegerea ta sa construiesti informat, urmarind SpatiulConstruit.ro.

FOTO: spatiulconstruit.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea