Constructia casei

#constructie casa #imprimanta 3d #costuri constructie casa

Cum iti poti construi casa viitorului intr-o singura zi, la preturi mai mici? Iata cum te poate ajuta tehnologia de ultima generatie

Visezi de mult timp sa ai o casa moderna, insa costurile pe care le implica ridicarea ei te-au dezarmat? In viitorul nu foarte indepartat, visul tau ar putea deveni realitate, odata cu dezvoltarea unei tehnologii de ultima generatie, care permite construirea casei intr-un timp foarte scurt, mai exact o zi. In plus, costurile ar putea fi mult mai mici.

Imprimanta 3D revolutionara construieste casa de la zero

Noua tehnologie in materie de constructii este reprezentata de dezvoltarea unei imprimante 3D uriase, mai exact a unui robot, care, prin intermediul unui dispozitiv, toarna betonul dupa un sablon digital.

Indraznetul proiect se numeste Contour Crafting si ii apartine unui profesor de la Universitatea din California de Sud, Behrokh Khoshnevis. El sustine ca imprimanta 3D poate contrui o casa de 232 de metri patrati in doar 24 de ore, deoarece munca zidarilor este mult usurata.



Acestia din urma vor trebui sa se ocupe, in mare parte, doar de finisaje, montarea usilor si a geamurilor.

"Contour Crafting are capacitatea de a construi case solide si trainice", a declarat Khoshnevis, care promite ca aceste constructii vor avea arhitecturi exotice si frumoase, cu pereti rezistenti.

Costurile pot fi mai mici decat pentru casele obisnuite

Desi tehnologia de ultima generatie integrata in imprimanta 3D uriasa pare inaccesibila, tatal caselor 3D considera ca pretul unor astfel de constructii va fi mai mic decat in mod normal, deoarece scopul sau este acela de a se adresa unui numar cat mai mare de persoane.

Casele 3D, rezistente in caz de dezastre

In cazul unor dezastre naturale, casele tridimensionale ar putea prezenta o rezistenta crescuta, iar datorita faptului ca pot fi ridicate de la zero intr-un timp foarte scurt, vor fi o alternativa potrivita pentru persoanele care raman fara locuinta si au nevoie urgenta de adapost.

Inca nu se stie cand vom putea beneficia de tehnologia Contour Crafting, intrucat este abia intr-un stadiu incipient. Urmeaza sa fie supusa mai multor teste, pentru a se putea vedea ce trebuie imbunatatit si daca este, intr-adevar, atat de revolutionara pe cat pare.



Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare