Constructia casei

# stil industrial #amenajare casa #casa

Cum iti amenajezi o casa in stil industrial? – Avantajele acestui stil

Stilul industrial este in general pentru case mari, confortabile si calde si se distinge prin functionalitate ridicata si mnimalismul interiorului. Culorile semnificative acestui stil sunt: gri, alb, bej, maro, antracit si negru. Desigur, se pot introduce si alte accente de culori in zonele individuale, mai ales la decoratiunile interioare. La stilul industrial apare minimalismul si la decoratiuni, acestea au un design deosebit; fiecare element este ales cu atentie pentru a creea o impresie grozava in camera unde este pozitionat. 

 

Cele mai populare materiale folosite pentru acest stil sunt: caramida bruta, metalul, betonul si lemnul. Aceste materiale sunt combinate in fiecare incapere, pentru a crea un design de interior specific acestui stil. In general, pentru aceste case se aleg elemente de inalta calitate, cum sunt grinzile din lemn si materialele de constructii de pe site-ul https://grinzi.ro.

Lemnul a fost folosit de mult timp in designul de interior al acestui stil, dar si al altor stiluri arhitecturale de case. Grinzile din lemn sunt o solutie excelenta pentru tavan. Desigur ne referim mai ales la varianta clasica, adica la grinzile de tavan care au si rol decorativ.

La o casa in stil industrial, tavanul din lemn poate avea mai multe forme, dar daca este realizat cu grinzi din lemn atunci este mai simplu. Multi designeri recomanda acest stil de tavan din grinzi, ce actioneaza ca structura portanta, foarte interesanta. Deasupra grinzilor se foloseste un strat de scanduri rezistente si acoperisul. Acest stil de acoperis este utilizat si la cabane, sau la case in stil rustic.

Un tavan din lemn arata grozav la o casa in stil industrial, mai ales daca lemnul este in forma sa bruta. Grinzile din lemn au devenit in prezent la fel de populare ca si alte materiale tipice, cum sunt betonul, metalul si caramida.

Avantajele oferite de un tavan din lemn, la casa, sunt urmatoarele:

  • Structura sa din lemn poate fi inlocuita usor, daca se doresc anumite modificari sau renovari
  • Are un aspect decorativ foarte frumos, creat de grinzi, scanduri, nervuri si alte elemente de constructie ale tavanului; vederea grinzilor din lemn sub tavanul casei te face sa te simti ca si cum ai fi intr-o cabana la munte sau intr-un conac nobil
  • Implementarea sa face posibila utilizarea peretilor mai subtiri si a unei fundatii mai mici, datorita greutatii mici pe care lemnul o are
  • Daca lemnul este uscat, structura tavanului va avea o durabilitate mare, nu se va umfla si nu se va deforma
  • Poate fi construit imediat dupa asamblare, in orice anotimp, nu sunt necesare pauze tehnologice ca la tavanul din beton
  • Asamblarea sa este simpla, nu necesita echipamente specializate si macarale
  • Se construieste mai rapid decat un tavan din beton armat, deci nu are nevoie de camioane pline cu beton
  • Daca se foloseste si un strat de termoizolatie, se imbunatateste confortul termic in interior
  • Versatilitatea sa este un mare avantaj, tavanul din lemn se potriveste si la alte tipuri de cladiri, nu doar la case.

Mobilierul in stil industrial este realizat de asemenea din lemn si metal si este multifunctional. Si camerele au mai multe functii. De pilda, livingul este considerat si loc de relaxare, sufragerie, sala in care se serveste masa cu familia si invitatii, dar si biroul de acasa. Acest spatiu trebuie amenajat cu bun gust, astfel incat sa fie adecvat acestor activitati.

Mobilierul poate include: o masa in stil industrial in centru, mai multe scaune confortabile, o canapea destul de mare, o masuta de cafea, un raft modern cu multe rafturi care poate fi din metal. Astfel de echipamente sunt potrivite mai ales pentru living-ul din casa. In dormitor se foloseste un pat in loc de canapea, un dulap simplu in loc de biblioteca si un cufar pentru depozitarea textilelor.

Alte elemente, decoratiuni si accesorii pentru acest stil sunt: paturile si cuverturile pentru canapea si pat, ceasul simplu din metal, pernele decorative, diferite suporturi din lemn si fier, masa din lemn masiv, semineul si altele.

FOTO: grinzi.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului