Constructia casei

#rosii #cartofi #rate #credit imobiliar #credit ipotecar

Credite imobiliare platite cu rosii si cartofi

Ratele la banca sunt o adevarata povara astfel ca este bine sa ne gandim de doua ori inainte de a accesa un credit imobiliar pe termen lung. Problema este si mai presanta pentru persoanele care isi castiga existenta din domeniul agriculturii. Ca sa nu fie nevoiti sa astepte sa isi stranga si vanda recolta, pentru a-si putea plati ratele la creditu imobiliar, in unele tari, specialistii in finante au inventat un credit ciudat:



Cum functioneaza creditul


Stresul ratelor la creditele pentru case nu va mai fi o problema pentru ucrainenii din regiunea Lugansk, situata la circa 800 kilometri de Kiev. Presa din Ucraina , citata de evz.ro, scrie ca, pentru a rezolva problema spatiului locativ, functionarii locali se gandesc serios sa permita populatiei sa-si achite ratele in productia propriilor gospodarii - cartofi, rosii sau varza, etc.

Functionarii locali din aceasta regiune sunt de mai mult timp in cautarea unei solutii la problema cererii mari de locuinte din partea populatiei. In Lugansk, se construiesc cele mai putine locuinte noi dintre toate regiunile Ucrainei: numai 39,4 mp la 10.000 de locuitori.

In aceste conditii, cei care contracteaza imprumuturi ipotecare se confrunta cu mari dificultati in returnarea principalului si a dobanzilor, din cauza salariilor reduse din regiune.


Unde s-a mai aplicat


Astfel de credite sunt aplicate de ceva vreme in Rusia insa regulile de creditare nu sunt unitare pe teritoriul Federatiei Ruse, din cauza teritoriului mare si a diferentelor de la o regiune la alta.

De exemplu, in regiunea rusa Belgorod, unde populatia ia credite in special pentru a-si construi case in mediul rural, a fost elaborata si se aplica o schema speciala de creditare. Capacitatea de rambursare a clientilor bancilor nu este analizata conform grilei obisnuite, ci in functie de potentialul gospodaresc.

Adica, rambursarea creditului se face nu cu bani, ci sub forma de produse din gospodariei, care sunt vandute ulterior la preturi stabilite de catre cei care organizeaza acest tip de creditare.

De alfel, specialistii in economie din Lugansk au luat ca exemplu regulile de rambursare a creditelor impuse in Belgorod. "Unul din modelele pe care dorim sa-l preluam este cel provenit din experienta regiunii Belgorod din Rusia.

Acolo, o persoana care a luat un credit pentru locuinta are posibilitatea sa-l returneze nu doar in bani, ci si in produsele pe care le va cultiva pe lotul sau de pamant", a declarat Svetlana Dobrotenko, sefa Departamentului Economic al administratiei locale din Lugansk, citata de korrespondent.net.

Specialistii spun, insa, ca aceasta metoda, desi este avantajoasa pentru cetateni, are minusurile sale. Cea mai mare hiba a acestui model este faptul ca instrumentele banesti sunt inlocuite de cele naturale, ceea ce face greu de cuantificat pierderile si rezultatele programului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare