Constructia casei

#cosuri fum #cosuri de fum #cosuri

Cosurile de fum – o stiinta inexacta

Dupa cum implica si titlul, aceste cosuri de fum reprezinta o stiinta inexacta intrucat la baza construirii unui sistem de evacuare al fumului eficient sunt o multime de elemente care influenteaza acest lucru.

In primul rand, inainte de a trece in revista aceste elemente este necesar sa stabilim functia pe care o indeplineste un cos de fum. Asadar, functia este una dubla, in primul rand de a purta produsele de ardere nedorite din locuinta iar in al doilea rand de a furniza curent pentru a transmite oxigen focului. Curentul cosului de fum vine din tendita aerului cald de a se ridica. Acest flux de horn depinde este determinat de mai multi factori, cum ar fi inaltimea, diametrul, locatia, ramificatiile, construirea si izolarea casei.

Elemente care influenteaza functionarea cosurilor de fum

Daca sunteti in cautarea unor specialisti in constructii cosuri de fum atunci apelati cu incredere la Seminee Mol intrucat detin o experienta vasta in domeniu dar si un personal implicat si dedicat pentru oferirea unor constructii eficiente. Pentru a consulta oferta completa si pentru a vizualiza modelele de cos de fum disponibile puteti sa accesati site-ul nostru seminee-mol.ro.

Dupa cum am mentionat in randurile anterioare sunt mai multi factori care influenteaza cosurile de fum, asadar, o sa vorbim despre fiecare pe rand. Inaltimea cosului de fum este deosebit de importanta intrucat, cu cat este mai mare cu atat este mai bine datorita faptului ca va circula o cantitate de aer mult mai mare si totodata se imbunatateste traseul.

Diametrul, are o influenta destul de mare intrucat daca este prea mare atunci fumul se raceste. Daca este posibil diametrul acestui cos de fum trebuie sa fie similar cu diametrul orificiului cosului aragazului.

Aspecte privind locaria si cotiturile cosurilor de fum

Locatia cosului de fum este si ea deosebit de importanta intrucat cele care sunt plasate in interior mentin mult mai bine caldura.

Fiecare cotitura dintr-un cos de fum scade procesul de aerisire, asadar este recomandat sa fie cat mai putine. O regula de baza este ca la fiecare cotitura de 900 taie 1,5 m din inaltimea efectiva a unui cos de fum. De aceea daca aveti un cos de fum de 3,5 m, inaltimea efectiva a hornului este de 0,7 m. Si desigur, se poate afirma ca este o inaltime insuficienta pentru ca o soba sa functioneze corespunzator.

Cat despre construirea acestor cosuri de fum este deosebit de importanta firma cu care colaborati intrucat nu toti pot sa puna la dispozitia dumneavoastra profesionisti care sa se si tina de cuvant. Compania noastra Seminee Mol ofera o gama variata de servicii si produse care reusesc sa satisfaca chiar si cele mai inalte exigente.

Pentru comenzi si informatii nu ezitati sa ne contactati

Ca recomandare finala, legat de aceste cosuri de fum este sa va asigurati ca in incaperea in care sunt construite sa circule suficient aer pentru a evita producerea unor probleme.

Asadar, daca sunteti interesat de o oferta de pret sau sa aflati mai multe informatii despre produsele si serviciile comercializate, va asteptam pe site-ul nostru presto.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului