Constructia casei

#casa ecologica #constructia casei #casa din lemn

Constructia unei case cu materiale naturale

 

In ultima vreme s-a pus tot mai mult accentul pe constructia de case ecologice pentru a stopa producerea de materiale de constructii cu efect nociv asupra mediului si totodata a populatiei. Aceste materiale sunt obtinute prin metode ce afecteaza mediul inconjurator prin efectele nocive cauzate de diferite substante chimice ce stau la baza producerii acestora.

 

 

Sfera constructiilor dezvolta, incurajeaza si promoveaza tot mai mult constructia de case ecologice si producerea de materiale de constructii de origine naturala.

In continuare vom vorbi despre cele mai importante materiale de constructii ce stau la baza constructiilor de case ecologice.

Materiale de constructii naturale

Lemnul – cel mai utilizat material ecologic

Casele din lemn sunt cele mai prietenoase constructii cu mediul inconjurator. Acestea sunt ridicate intr-un timp foarte scurt, sunt mai eficiente energetic, mai confortabile si, cel mai important, sunt mai ieftine.

Avantajele unei case din lemn sunt oferite de calitatile naturale ale lemnului care il situeaza pe primul loc in clasamentul materialelor de constructii ecologice.

Lemnul, prin naturaletea design-ului oferit unei constructii, impune si folosirea de alte materiale naturale cum ar fi piatra naturala. De asemenea, lemnul ofera cea mai buna izolatie termica a peretilolor unei case, in comparatie cu peretii din caramida, beton sau alte materiale pentru zidarie. Un alt beneficiu important al caselor din lemn este rezistenta foarte mare la cutremurele de pamant.

Singurul aspect caruia trebuie sa i se acorde o mare atentie este tratarea in vederea protejarii lemnului impotriva insectelor, ciupercilor si factorilor agresivi ai mediului. Pentru aceasta, exista o sumedenie de mijloce si masuri ce pot fi aplicate foarte usor.

Materiale de finisaj naturale

Pentru ca o casa sa fie ecologica nu este necesar doar sa ii asiguram o structura din materiale naturale, ci trebuie sa pastram acest caracter pana la ultimul proces tehnologic si anume finisajul. Prin urmare, este nevoie sa folosim pentru zugraveli, vopsitorii si amenajari interioare, tot materiale ecologice. Pentru aceasta, putem utiliza vopselele ecologice care se gasesc intr-o gama variata pe piata materialelor de constructii si putem utiliza varul. Folosirea varului pentru zugravirea peretilor si tavanului asigura si un caracter antiseptic acestora.

Pentru placarile interioare si exterioare putem folosi piatra naturala precum: travertinul, marmura, granitul etc.

Materiale termoizolante naturale

Exista o serie de materiale termoizolante naturale ce asigura confortul termic mult mai bine decat polistirenul sau alte materiale sintetice.

Printre cele mai utilizate sisteme de izolatii termice, in ultima vreme, se numara cele pe baza de canepa si cele pe baza de celuloza.

Canepa este un material natural ce asigura un grad ridicat de protectie in vremea anotimpului rece si confort deosebit vara. In urma studiilor efectuate s-a demonstrat ca acest material nu prezinta niciun risc in dezvoltarea insectelor in structura sa. Acest material este ideal pentru persoanele alergice care cauta un confort ecologic.

Celuloza este si ea un material natural ce sta la baza producerii de sisteme termoizolante. Acest material de origine naturala este utilizat la izolarea peretilor exteriori, acoperisului, pardoselii si a altor elemente. Fibrele de celuloza se obtin in urma procesului de reciclare a hartiei, urmand un tratament impotriva insectelor si a focului.

Materialele de izolatie pe baza de celuloza ofera o izolatie de inalta calitate, avand eficienta si ca izolator acustic.

Alte materiale naturale izolatoare mai sunt: Blue and Green (material obtinut in urma reciclarii blugilor), balotii de paie, lana de oi etc. Acestea sunt mult mai putin folosite datorita achizitionarii mai complicate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului