Constructia casei

#constructie casa #casa #proiectare casa

Cele sapte principii ale proiectarii universale

In domeniul imobiliar, este vorba despre o modalitate de a proiecta o casa in care toata lumea sa poata trai bine, fara sa fie nevoie sa se adapteze. Tanar sau batran, barbat sau femeie, mari sau mici, cu sau fara dizabilitati toti trebuie sa locuiasca intr-o casa sigura si adaptata la diferitele lor nevoi.

Exista sapte principii care va ajuta sa va creati locuinta ideala pentru intreaga familie:


1. Utilizarea echitabila

Intr- o casa care respecta principiile de proiectare universala, toti utilizatorii trebuie sa poata avea acces in mod egal la toate utilitatile casei. Designul trebuie sa placa fiecarei persoane care locuieste acolo sau care vine in vizita. Locuinta trebuie sa ofere, de asemenea, acelasi nivel de securitate pentru toata lumea.


2. Flexibilitatea utilizarii

Proiectetip.ro explica ca la proiectarea casei arhitectul trebuie sa ia in considerare o gama larga de preferinte si preocupari individuale, pentru tot ciclul vietii celor care locuiesc in ea.


3. Simplitate si intuitivitate

Cum experienta si capacitatea cognitiva variaza de la o persoana la alta, amenajarea si echiparea unei locuinte construite pe principiile de design universal ar trebui sa fie simpla si sa functioneze intr-o maniera intuitiva.


4. Perceptibilitate de informare

Principiul de design universal incurajeaza transmiterea de informatii prin intermediul simturilor. Combinand vederea, sunetul si atingerea li se permite tuturor sa utilizeze diferitele elemente ale casei in conditii de siguranta si in mod eficient .


5. Toleranta pentru eroare

Se poate ca o persoana care nu ajunga la rezultatul dorit de la prima incercare. Cu toate acestea , trebuie sa reduca din consecintele negative. Proiectantul trebuie sa implementeze caracteristicile de securitate in functie de modul in care spatiul si produsele vor fi utilizate de catre fiecare persoana.


6. Efort fizic redus

Un alt aspect al designului universal este de a limita forta , rezistenta si dexteritate necesare pentru a accesa sau pentru a folosi spatiile si produsele din casa.


7. Dimensiuni si spatiu pentru utilizare

Proiectantul trebuie sa ia in considerare spatiul necesar pentru a avea acces la toate camerele anexele si echipamentele. Astfel , toti membrii familiei, precum si vizitatorii, ar trebui sa aiba acces la toate elementele locuintei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea