Constructia casei

#lumina #culori #energie #antimicrobian #foc #umiditate #forme #rezistenta #dimensiuni #tavan casetat #placi #costuri reduse

Ce trebuie sa stii despre tavanul casetat

Tavanul casetat este un tip de constructie care se foloseste atat in spatiile rezidentiale, cat si in cele comerciale. Acesta este un plafon modern si luminos, cu ajutorul caruia se economiseste energie.

Iata principalele aspecte pe care ar trebui sa le stii despre un tavan casetat:

1 Rolul tavanului casetat

Un tavan casetat constituie o varianta moderna de acoperire a dispozitivelor mecanice sau electrice.

Un motiv pentru folosirea tavanului casetat il reprezinta optimizarea volumului camerei. Tavanul casetat permite reflectarea maxima a luminii si controlul acustic. La materialele folosite pentru placile tavanului, reflexia luminii este de 83%.

Avantajele tavanului casetat sunt: absorbtia calitatii aerului, absorbtia sunetului, reflexia luminii, rezistenta la umiditate, protectia la foc, conductivitatea termica, greutatea mica, rolul antimicrobian. La acestea se adauga faptul ca tavanul casetat poate fi curatat usor cu o carpa uscata. Toate aceste avantaje reduc costurile de intretinere si consumul de energie in spatiul amenajat.

In cazul unor lucrari la tavane de ipsos unde raman fisuri sau pete, tavanul casetat le poate ascunde, realizand un plafon neted, elegant si modern.

Tavanul casetat este intalnit cel mai adesea in spatiile comerciale, insa acest tip de constructie se foloseste si in cazul resedintelor private. In casele particulare, tavanul casetat este potrivit pentru spatii precum biroul si sala de sport.

2 Structura de sustinere

Tavanul casetat este fixat pe o structura metalica de sustinere. Aceasta formeaza module si se sprijina pe un profil de sectiune fixat pe peretele camerei.

3 Placile tavanului casetat

Tavanul casetat poate fi ales in functie de modelul dorit. Placile sunt disponibile in diverse modele si culori si indeplinesc anumite conditii. Astfel o placa de tavan casetat poate avea grosimea de 12 mm, este rezistenta la foc si prezinta o reflexie a luminii de aproximativ 86%.

Tavanele casetate sunt disponibile in forme si dimensiuni diferite, in functie de nevoile beneficiarului.

Sursa foto: meridianabmg.wgz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea