Constructia casei

#termosemineu avantaje #termosemineu

Ce este un termosemineu si care sunt avantajele sale?

Daca vrei sa-ti transformi casa sau apartamentul intr-un spatiu mai confortabil in timp ce ii conferi un plus de personalitate poti alege un termosemineu. Termosemineele sunt echipamente tot mai populare, mai cu seama ca ele functioneaza pe principiul economiei de energie.

 

Mai multe despre ce este un termosemineu si despre avantajele pe care le ofera acesta utilizatorilor poti afla din acest articol.

Termosemineele indeplinesc un dublu rol

Pentru a defini termosemineele este important sa mentionam ca acestea indeplinesc doua roluri in spatiul in care sunt montate; pe de-o parte, imbina utilul cu esteticul, la fel ca un semineu obisnuit. In plus, acestea au capacitatea de a incalzi eficient multiple camere in cadrul unui sistem cu radiatoare. Cu alte cuvinte, termosemineele pot fi utilizate pe post de centrala termica, fiind utilizate pentru obtinerea confortului termic in intreaga locuinta. Acest atu major al echipamentelor despre care vorbim astazi justifica si pretul ceva mai piperat, in comparatie cu alte tipuri de seminee. Investitia merita insa toti banii, mai ales daca luam in considerare avantajele oferite de termoseminee.

Un termosemineu poate functiona in regim autonom

O caracteristica distinctiva a categoriei de termoseminee este ca ele pot fi controlate, la fel ca si centralele termice (avand dotari similare cu acestea respectiv pompa, termostat si vas de expansiune), prin intermediul unui termostat de ambient. Un alt plus pe care il prezinta aceste echipamente de incalzire consta in faptul ca pot functiona in regim autonom chiar si 3-4 zile consecutiv, iar asta la o eficienta de peste 90%. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, datorita rezervorului mare, pe lemne sau pe peleti.

Termosemineele se pot instala intr-o constructie existenta sau noua

Printre motivele care ii determina pe tot mai multi proprietari de imobile sa opteze pentru varianta instalarii unui termosemineu este versatilitatea acestuia, din punct de vedere al montajului. Practic, termosemineele sunt o varianta de considerat atat in cazul constructiilor noi, cat si al celor existente, cu precizarea ca in cea de-a doua situatie este necesar ajutorul unui specialist in instalatii termice. Rolul sau este acela de a asigura conexiunea dintre schimbatorul de caldura si centrala termica sau boiler.

Termosemineele au un aspect placut

Spre deosebire de centralele pe lemne, sa spunem, termosemineele castiga o bila alba si la capitolul design. Acestea au un aspect placut si sunt preferate deseori datorita functiei estetice pe care o indeplinesc. In plus, pentru ca termosemineele se pot amplasa oriunde in locuinta, ele nu necesita un spatiu dedicat in care sa fie pozitionate, cum se intampla in cazul centralelor pe peleti. Ia in calcul alegerea unui astfel de echipament termic daca amenajezi o casa de vacanta sau o cabana, deoarece va crea un spatiu atractiv privirii.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea